A-
A+

Vrålande student hotade världssexan

Diana Sjnajders jubel irriterade Maria Sakkari, som efter stor möda lyckades besegra den unga ryskan.
Diana Sjnajders jubel irriterade Maria Sakkari, som efter stor möda lyckades besegra den unga ryskan.
TennisMelbourne, TT:s utsände

Världssexan Maria Sakkari hade oväntat stora bekymmer med collegestudenten Diana Sjnajder.

Sjnajder, som tog sig via kvalet till turneringen, vann första set i ett tufft möte, innan Sakkari lyckades vända och vinna.

Det var extremt tufft, säger Sakkari efter matchen.

Annons

Annons

Iga Swiatek går till attack i mötet mot Osorio.
Iga Swiatek går till attack i mötet mot Osorio.
Maria Sakkari kommer att spela i tredje singelomgången.
Maria Sakkari kommer att spela i tredje singelomgången.

Med taket stängt på centercourten för andra dagen i rad – den här gången till följd av regn – tog sig tennisens världsetta Iga Swiatek som första spelare vidare till tredje omgången i årets första grand slam, till synes utan några större bekymmer.

Camila Osorio från Colombia, rankad 84:a i världen, hade inte särskilt mycket att sätta emot, men bjöd ändå på visst motstånd mot den polska stjärnan, som vann med 6–2, 6–3.

Det var mycket tuffare än vad poängen visade, det var verkligen intensivt, säger Swiatek vid intervjun på planen efter matchen, och tillägger att hon inte fick några gratisbollar.

"Imponerande fart"

Mer överraskande var ryska collegestudenten Diana Sjnajder, som tog sig till turneringen via kval, som visade att hon är ett namn för framtiden. Hon tog hem första set mot sjätteseedade Maria Sakkari från Grekland. 18-åringen från Moskva studerar i North Carolina i USA där hon inför turneringen tänkt spela collegetennis. Ska Sjnajder fortsätta med de planerna tvingas hon tacka nej till prispengarna från Australian Open, motsvarande 1,2 miljoner kronor för hennes seger i första omgången.

Ännu mer hade det blivit vid en seger. Men slutsiffrorna skrevs till sist skrevs 3–6, 7–5, 6–3 till grekiskan.

Det var extremt tufft. Det fanns tillfällen under matchen då jag trodde att jag skulle förlora. Men sedan hittade jag sätt att komma tillbaka och stänga matchen, för det var inte enkelt, säger hon efter matchen.

TT: Var det något i hennes spel som överraskade dig?

Jag känner till henne sedan tidigare. Men kraften hon har i sin forehand och sin serve har jag inte sett på länge av en så ung spelare. Vi vet att Coco (Gauff) är i samma ålder, men hon är mycket längre och större byggd. Farten och accelerationen hon (Sjnajder) har i de slagen var imponerande, och hur hon rör sig.

Annons

Annons

Irriterande jubel

Mötet blev också känslosamt, då Sakkari irriterade sig på ryskans segerjubel.

Om hon skriker en gång till i mitt ansikte, så kommer jag att kalla på domaren, hördes grekiskan säga, enligt nyhetssajten News.com.au.

Sakkari tonar ned incidenten.

Under en match kan man vara väldigt laddad, och sättet som vissa firar sina poäng på är inte lämpligt. Och jag var missnöjd med det, och hon gjorde det inte mer – vilket var snällt av henne, säger hon.

Tredjeseedade amerikanskan Jessica Pegula slog ut belarusiskan Aliaksandra Sasnovitj i två raka set. Sasnovitj, rankad 38:a i världen, lyckades dock ta andra set till tiebreak.

Amerikanskan Coco Gauff, seedad sjua, besegrade den brittiska tidigare US Open-mästaren Emma Raducanu i raka set i en efterlängtad match mellan två unga spelare. 18-åriga Gauff vann matchen på centercourten mot den oseedade 20-åringen med 6–3, 7–6.

Vi började båda skakigt, men sedan tycker jag att vi båda spelade kvalitativt, säger Gauff.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.