A-
A+

Wahlgren om "Allsången": Ett drömjobb

Pernilla Wahlgren blir ny programledare för 'Allsång på Skansen' på SVT.
Pernilla Wahlgren blir ny programledare för "Allsång på Skansen" på SVT.
TvTT

Pernilla Wahlgren blir ny programledare för "Allsång på Skansen".

Det är ett drömjobb, får man väl säga. Att få kombinera sång, musik, humor och inkludera publiken och tittarna, säger Wahlgren till TT.

Annons

Annons

Pernilla Wahlgren har stått på scen sedan 1980-talet och har sitt eget realityprogram "Wahlgrens värld". Det här är inte första gången hon leder ett av SVT:s stora flaggskepp.

Jag var programledare för "Söndagsöppet" för en herrans massa år sedan tillsammans med Uffe Larsson, säger hon.

TT: Och du har ju även lett Melodifestivalen?

Just det, det höll jag på att glömma. Det lilla programmet har jag ju faktiskt lett, haha.

Vill vara rolig

Pernilla Wahlgren vill ta med sig sina egna erfarenheter till "Allsång på Skansen". Det innebär bland annat att som programledare inte enbart agera bollplank för olika gästande komiker utan att sätta sin egen prägel.

Robert Gustafsson var ju ett stående inslag som gäst under många år. Men jag vill gärna använda mig mycket av humor i programledarskap, att det inte bara kommer in någon rolig kille utan att jag får vara rolig jag också. Och Sanna har bjudit på en del humor så jag kanske inte kommer med något nytt, det blir en utmaning att axla hennes mantel.

Sångaren Sanna Nielsen var programledare för allsången från 2016 och under två pandemisäsonger med begränsad publik. Hon meddelade i början av sommaren att årets säsong skulle bli hennes sista.

Kärleken från publiken kommer jag att ta med mig. Bara att se de där hardcore-fansen som kommer dit varje vecka och som har sina speciella platser. Det känns väldigt mäktigt att ha fått vara med om det, sade hon.

Annons

Annons

Många projekt

Pernilla Wahlgren har en del att pyssla med, som en egen show, medverkan i nyöversatta humorföreställningen "Peter Pan går åt helvete" och inte minst "Wahlgrens värld". Men det nya sommarjobbet kommer inte att påverka realityseriens framtid, säger hon.

Vi fortsätter ett tag till, jag har inte blivit tvingad att sluta med det. Det roliga med "Wahlgrens värld" är att det har gjort att folk inte känner att jag är oåtkomlig utan vet hur jag är privat. Det är ganska skönt att jag kan gå på stan opiffad utan att någon reagerar. Fast jag lovar att piffa till mig lite för allsången!

TT: Är du orolig för att bli utbränd med alla dessa stora projekt?

Man är såklart rädd för att bli utbränd i den här branschen. Men jag har så otroligt roliga jobb och kollegor. Så länge jag bara får sova och verkligen vara ledig när jag är ledig. Då är jag hemma i soffan i myskläder och går inte på kändispremiärer. Jag har privilegiet att ha världens roligaste jobb.

Benjamin i häftet

Pernilla Wahlgren slog igenom som artist med låten "Piccadilly Circus", som kom på fjärde plats i Melodifestivalen 1985. Men när hon får frågan om vilka låtar hon hade velat se i allsångshäftet på Skansen nämner hon inte sina egna örhängen – utan sonen Benjamin Ingrossos.

Benjamin har skrivit en låt som heter "Stockholm" som är jättefin. Det hade varit kul att få med någon av hans låtar, han har ju flera som är hyfsat välkända nu. Det vore bra om den nya generationen kunde få in sina låtar i häftet tycker jag.

TT: Kommer Benjamin och Bianca också att gästa programmet?

Benjamin kommer jag säkert att få presentera någon gång, han är ju en stadig gäst i "Allsång på Skansen". Men Bianca däremot kände att det var en engångsföreteelse när hon gästade Benjamin på allsångsscenen. Hon är dessutom upptagen med ett eget program nu.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.