A-
A+

Wallin ersätts för inställd rättegång

Cissi Wallins juridiska kostnader inför det nedlagda förtalsmålet i Norge ska ersättas av mannen som hon anklagar för våldtäkt i sin bok 'Allt som var mitt'. Arkivbild.
Cissi Wallins juridiska kostnader inför det nedlagda förtalsmålet i Norge ska ersättas av mannen som hon anklagar för våldtäkt i sin bok "Allt som var mitt". Arkivbild.
LitteraturTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Förtalsstämningen mot debattören Cissi Wallin och hennes norska förlag Memo, som gett ut Wallins omstridda bok "Allt som var mitt", drogs tillbaka innan målet skulle tas upp av norsk domstol.

Men personen som i boken anklagas för våldtäkt blir skyldig att betala Cissi Wallins och Memos juridiska kostnader på 580 000 norska kronor.

Wallin dömdes 2019 av Stockholms tingsrätt för förtal eftersom hon i sociala medier namngivit personen som hon anklagar för våldtäkt. Straffet blev då villkorlig dom och skadestånd. Domen har överklagats.

I december förra året beslöt Justitiekanslern att utreda om Wallin begått tryckfrihetsbrott genom publiceringen av "Allt som var mitt", som hon i Sverige gav ut på egen hand.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss