-
+

Wallin starkast i ringen — vann på poäng

Boxaren Otto Wallin. Arkivbild.
Boxaren Otto Wallin. Arkivbild.
BoxningTT

Tungviktsboxaren Otto Wallin gick ut hårt mot amerikanen Dominic Breazeale och fortsatte så. Till slut blev det seger på poäng för svensken i boxningsgalan i Connecticut, USA.

Annons

Annons

De tre domarna var eniga och gav Wallin segern med 116–112, 117–111 samt 118–110.

Wallin dominerade stora delar av matchen och fick in flera träffar utan att kunna avgöra och under sista tredjedelen av kampen tog sig en trött Breazeale tillbaka, rond för rond. Det stod då klart att amerikanen bara skulle kunna vinna genom att slå ut Wallin, och det lyckades svensken utan större problem undvika.

"Första halvan av matchen kändes mer eller mindre stensäker, och jag fick till en bra ledning. Jag försökte vara snabb med både händer och fötter och det tycker jag att jag lyckades bra med även om jag kanske hade önskat att jag hade kunnat hålla i det lite bättre hela tiden ut", säger Otto Wallin i ett pressmeddelande.

"Jag tror att jag hade kunnat pusha honom lite mer för att få till ett avslut, men det var skönt med en vinst i min tredje tolvrondare. Det här var en bra erfarenhet", konstaterar han.

Wallin fick sitt stora genombrott mot världsstjärnan Tyson Fury i september 2019, där svensken stod emot den brittiska tungviktsstjärnans tunga slag i tolv ronder men förlorade på poäng.

Sedan dess har Wallin bara gått en match, i augusti förra året. Då slog han Travis Kauffman på teknisk knockout i femte ronden.

Breazeale hade inför nattens match vunnit 18 matcher på knockout, hans enda förluster var två titelmatcher. Wallin har nu 22 segrar på sina 23 proffsmatcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss