A-
A+

Wanne frisk, Pellas får stanna hemma

Hampus Wanne är friskförklarad och med i den svenska EM-truppen.
Hampus Wanne är friskförklarad och med i den svenska EM-truppen.
HandbollTT

Hampus Wanne är friskförklarad.

Även Lucas Pellas har testat negativt men missar EM. Han ersätts av Emil Mellegård.

"Nu hoppas vi att vi ska få fokusera på handbollen och att matcherna kan avgöras på rättvisa villkor", säger förbundskaptenen Glenn Solberg till förbundets hemsida,

Annons

Annons

Under tisdagen lyfter handbollslandslaget med det chartrade planet med slutdestination Bratislava.

Det har länge varit frågetecken kring Hampus Wannes medverkan, men tack vare tre negativa pcr-test i rad är han en av de 18 spelare som sätter sig på planet till mästerskapet i Slovakien.

"Hampus var smittad i covid i november och det troliga är att det positiva resultatet kom från rester från den infektionen, men han klassas som frisk efter negativa svar på de senaste tre pcr-testerna", säger landslagsläkaren Susanne Hansson till handbollslandslaget.se

Wanne om beskedet:

"Det var så klart frustrerande förra veckan, särskilt som jag över huvud taget inte hade några symptom före eller efter. Det känns betydligt roligare att att få åka med till EM i stället för att ligga ensam på ett hotellrum", säger vänstersexan som kommer att få kampera ihop med mästerskapsdebutanten Emil Mellegård.

Lucas Pellas har suttit i karantän efter ett positivt test och har inte deltagit på samlingen i Alingsås inför EM.

"Emil har varit med under hela samlingen och gjort det bra, medan Lucas inte kunnat träna alls med oss. Det var förstås ett väldigt svårt beslut att fatta och inget roligt att ge till Lucas, men han tog det på rätt sätt och visade stor förståelse. Han är också redo att ansluta om någonting skulle hända med Hampus eller Emil under turneringen", säger Glenn Solberg.

Assisterande förbundskaptenen Martin Boquist har fortsatt att testa positivt och kan vara på plats i Slovakien tidigast på torsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.