A-
A+

Wendt till IFK Göteborg: "Vill ge tillbaka"

Oscar Wendt. Arkivbild.
Oscar Wendt. Arkivbild.
FotbollTT

IFK Göteborg fortsätter sin storsatsning inför den kommande fotbollssäsongen.

Nästa hemvändare: vänsterbacken Oscar Wendt.

"Jag vill ta oss tillbaka dit där vi hör hemma", säger 35-åringen.

Annons

Annons

Oscar Wendt lämnade IFK Göteborg 2006 för spel i danska FC Köpenhamn. Sedan 2011 har han hållit till i tyska Bundesliga och Borussia Mönchengladbach.

Nu återvänder han till allsvenskan, bekräftar IFK Göteborg på sin hemsida. Wendt ansluter till klubben i sommar, och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den 31 december 2022.

"Det är nästan svårt att förstå att det har gått 15 år. Även om jag har varit borta länge så har jag alltid hållit kontakten och besökt Kamratgården (klubbens träningsanläggning) så ofta jag kunnat. Blåvitt har alltid känts nära", säger Oscar Wendt till klubbens hemsida.

"Nu vill jag ge tillbaka till Blåvitt. Jag vill ta oss tillbaka dit där vi hör hemma. Det känns riktigt bra att få vara med på resan vi gör nu."

Det är den senaste av flera prestigevärvningar som IFK Göteborg landat den senaste tiden. Under måndagen stod det klart att landslagsanfallaren Marcus Berg också återvänder till klubben i sommar, och sedan tidigare har den slovakiske stjärnan Marek Hamsik anslutit till laget på ett korttidskontrakt. Dessutom finns även rutinerade namn som Jakob Johansson och Pontus Wernbloom i truppen.

Med Wendt läggs ytterligare en bit till det allsvenska IFK-pusslet.

"Han är en kvalitetsspelare som redan i tidig ålder hade spelförståelse och passningsspel som sina främsta egenskaper. I Tyskland har han slipat på dessa på högsta nivå och blivit en komplett spelare som kommer tillbaka med erfarenheter som få andra kan matcha i svensk fotboll", säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!