Wernbloom klar för IFK – direkt in i truppen

Pontus Wernbloom. Arkivbild.
Pontus Wernbloom. Arkivbild.
FotbollTT

IFK Göteborgs supportrar kan behöva en glad nyhet efter elva raka allsvenska matcher utan seger.

Publikfavoriten Pontus Wernbloom, 34, är tillbaka i klubben.

Och han går rakt in i truppen till lördagens match mot Djurgården.

"Det är så jäkla gött att vara här", säger han till klubbens hemsida.

Annons

Annons

Mittfältaren var med och förde IFK Göteborg till SM-guld 2007 och har sedan 2009 varit utlandsproffs.

Wernblooms kontrakt med Paok Thessaloniki går egentligen ut först nästa år, men den grekiska klubben uppges ha velat skära i sina lönekostnader på grund av coronakrisen. På torsdagen bröt 34-åringen kontraktet med Paok och nu har han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över nästa år.

"Det är så jäkla gött att vara här igen – tillbaka där allt började. Jag har följt Blåvitt i alla år och det känns helt rätt att vara med på satsningen som görs nu", säger Wernbloom till klubbens hemsida.

Flera hemvändare

Mittfältaren blir den tredje IFK-veteranen att återvända till klubben i år. Tidigare har både Mattias Bjärsmyr, 34, och Jakob Johansson, 30, valt att flytta hem till Göteborg.

"Det är nästan exakt elva år sedan jag spelade i Blåvitt, men jag har hela tiden drömt om att komma tillbaka hit. Jag är så glad att allt har löst sig och nu ser jag fram emot att komma i gång med laget direkt och hjälpa till att vinna matcher", säger Wernbloom.

För IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi är det en viktig värvning, och han ger inte sin nya mittfältare någon tid till vila; Wernbloom finns med i matchtruppen redan till lördagens allsvenska bortamöte med Djurgården.

"Han har såklart enormt mycket erfarenhet som tillför mycket till vårt lag. Det ska bli riktigt roligt att arbeta med honom", säger Poya Asbaghi

Annons

Annons

Bara två segrar

IFK Göteborg har haft en tuff säsong i allsvenskan och ligger på tolfte plats, två poäng från nedflyttningsstrecket, efter att bara ha vunnit 2 av 16 matcher hittills.

"Pontus är en spelare som kommer att stärka vår trupp på många olika sätt. Både i hur han är som person och självklart som spelare. Han är en kravställare och vinnare som vi vet kommer att lyfta oss. Att han dessutom är spetsspelare, kulturbärare och från våra egna ungdomsled gör att detta smäller ännu högre", säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons