A-
A+

Westmans glädjebesked – ingen korsbandsskada

Svenska backhopparen Frida Westman. Arkivbild.
Svenska backhopparen Frida Westman. Arkivbild.
FotbollTT

Det fanns oro för en korsbandsskada.

Men nu kan den svenska backhopparen Frida Westman andas ut.

"Det känns som en tyngd har lyft från axlarna!", säger 21-åringen.

Annons

Annons

En korsbandsskada hade förstört hela säsongen men efter en titthålsoperation på onsdagen konstaterades det "bara" att menisken behövde lagas.

"Det känns som en tyngd har lyft från axlarna! Så klart är jag inte är glad över skadan, men jag har redan haft två korsbandsskador och vet vilket jobb jag fick lägga ned då för att komma tillbaka. Så det hade varit surt, speciellt nu när jag äntligen har fått bevis på min kapacitet. Men nu kan jag andas igen", säger Westman i en kommentar på förbundets hemsida.

Om allt går enligt plan hoppas Westman att vara tillbaka i världscupen i Japan i början av januari.

"Jag vet att jag och mina tränare kommer gå igenom detta på ett bra sätt. Det har vi redan erfarenhet av sedan tidigare. Och efter pallplatsen känner jag att allt är möjligt", säger Westman.

För ett par veckor sedan slutade Westman trea i en världscuptävling i backhoppning, vilket var första gången på 30 år som en svensk slutade på pallen, men efter hoppet som säkrade tredjeplatsen fick 21-åringen en känning i höger knä.

"Det var som en mardröm att kastas från obeskrivlig lycka, över Fridas prestation rakt ner på jorden igen. Tankarna for igenom huvudet. Jag vet ju hur mycket och målmedvetet hon har jobbat för att hamna i världstoppen, där hon visat att hon hör hemma. Så nu är jag betydligt lugnare", säger Andreas Arén, sportsligt ansvarig för backhoppning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.