A-
A+

Westwood och DeChambeau i ledarbollen igen

Lee Westwood leder The Players Championship.
Lee Westwood leder The Players Championship.
GolfTT

The Players Championship bjuder på en repris från förra söndagen när Lee Westwood och Bryson DeChambeau fajtas i ledarbollen.

Kan Westwood hålla undan den här gången? Eller tar DeChambeau andra raka?

Annons

Annons

Det hör sannerligen inte till vanligheterna att två PGA-tourtävlingar i följd har samma ledarboll under sista dagen.

Förra veckan ledde Lee Westwood ett slag före Bryson DeChambeau inför slutrundan i Arnold Palmer Invitational, men den sistnämnde vände och vann.

Nu har Westwood greppet igen, men det här gången har engelsmannen två slag till godo inför upplösningen i stortävlingen på TPC Sawgrass.

47-årige Westwood, världsetta under två korta sejourer 2010 och 2011, upplever något av en andra vår i karriären. Han spelade oerhört stabilt på den tredje rundan och var för andra dagen i följd bogeyfri. Efter 68 slag är Westwood 13 slag under par totalt.

"Kommer bli fajt"

27-årige DeChambeau visade samtidigt att han är så mycket mer än ett långtslående kraftpaket. Amerikanen behövde bara totalt 23 puttar på greenerna och parputten på 18:e från drygt fyra meter, som säkrade spel i söndagens ledarboll, smakade extra bra.

Jag vill inte få en sur smak i munnen, efter att ha spelat så bra hela dagen, genom att göra en bogey på 18:e, säger DeChambeau i C Mores sändning.

Efter 67 slag på lördagen är han 11 under par och vid en ny seger den här veckan kan han klättra till tredjeplatsen på världsrankningen, i så fall en högstanotering i karriären.

Det kommer bli en fajt igen i morgon. "Westy" spelar fantastisk golf just nu och jag gör det ganska bra också.

Annons

Annons

Jättecheck till vinnaren

Det finns några spelare till som säkert också vill blanda sig i kampen om den åtråvärda titeln och segerchecken på sanslösa 2,7 miljoner dollar (nästan 23 miljoner kronor).

Världstrean Justin Thomas och Doug Ghim, båda USA, är –10. Och på –9 finns spanske världstvåan Jon Rahm, engelsmannen Paul Casey och amerikanen Brian Harman.

De tre svenskarna – Alex Norén, Henrik Norlander och Henrik Stenson – missade alla kvalgränsen efter två rundor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!