A-
A+

William Spetz gör roll i eget drama

William Spetz turnerar med en pjäs som han skrivit själv. Arkivbild.
William Spetz turnerar med en pjäs som han skrivit själv. Arkivbild.
TeaterTT

Annons

Annons

"Hjälp mig inte" heter William Spetz nya pjäs som får urpremiär i Umeå den 4 februari nästa år. Berättelsen handlar om en patient, Marcus, som spelas av Spetz själv, som går till vårdcentralen för att försöka trappa ner sin antidepressiva medicin. Där träffar han läkaren (Sven Björklund från humorgruppen Klungan) som inte alls tycker att det är en bra idé.

William Spetz, vars förra föreställning hette "Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?", har jobbat med sitt nya drama i tre år:

"Det har varit det svåraste jag någonsin gjort, samtidigt som pjäsen har gett mig en oväntad frihet. När jag skriver en fiktiv berättelse så är det plötsligt möjligt att vara personligare och gå längre än när jag skrev en självbiografisk monolog", säger han i ett pressmeddelande.

Efter några föreställningar i Umeå ska pjäsen spelas i Örebro 16/2, Växjö 17/2, Kalmar 18/2, Lund 19/2, Göteborg 23/2, Uppsala 26/2, Sundsvall 3/3, Skellefteå 4/3, Luleå 5/3, Linköping 10/3, Norrköping 11/3, Malmö 14/3, Jönköping, 18/3, Västerås 19/3, Gävle 20/3 samt Stockholm från 24/3.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.