-
+

Williams: Blir några tuffa dagar

Serena Williams under matchen mot Anastasia Potapova.
Serena Williams under matchen mot Anastasia Potapova.
TennisTT

Australian Open stoppar all publik de närmaste fem dagarna. Beskedet kommer efter ett nytt misstänkt coronautbrott i Melbourne.

Det har varit riktigt kul att ha fått tillbaka publiken. Men i slutändan måste man göra det som är bäst för alla, säger Serena Williams.

Annons

Annons

De få åskådare som fick se Serena Williams besegra Anastasia Potapova på fredagen blir till inga åskådare de kommande dagarna.
De få åskådare som fick se Serena Williams besegra Anastasia Potapova på fredagen blir till inga åskådare de kommande dagarna.

Williams, på jakt efter grand slam-titel nummer 24, gick ut på Rod Laver Arena nästan samtidigt som delstaten Victorias premiärminister meddelade att Melbourne och resten av Victoria stängs ner i fem dagar.

Jag visste inte om det förrän matchen var slut. Och det var bra att jag inte visste om det. Det kommer att bli några tuffa dagar för alla, tror jag. Men förhoppningsvis tar vi oss igenom det, säger Williams efter sin seger över Anastasia Potapova.

Nedstängningen kommer efter ett nytt utbrott av den brittiska varianten av coronaviruset på ett karantänhotell vid Melbournes flygplats.

Varit i karantän i 20 år

Tennisspelarna kommer förutom tomma läktare inte längre kunna röra sig lika fritt på stadens gator, och mest åka skytteltrafik mellan hotell och tennisarenor. För Williams är det mer eller mindre ett normaltillstånd.

Det där har jag gjort i 20 år nu så jag har i stort sett varit i karantän hela min karriär, säger hon.

Matchen mot Potapova beskriver hon som jämn.

Första set var extremt jämt, jag var lite spänd men det redde ut sig. I andra kunde jag spela lite mer fritt, säger hon efter 7–6, 6–2.

Annons

Annons

"Blir en bra match"

Williams har ännu inte förlorat ett set i årets turnering, men i åttondelsfinalen väntar hårdare motstånd i form av sjundeseedade Aryna Sabalenka, som tidigare på dagen slog ut amerikanska Anna Li i raka set.

Hon slår hårt och hon spelar med kraft. Hon är stor och stark, precis som jag. Så det kommer att bli en bra match, utan publik,
Det är ju inte idealiskt, det har varit riktigt kul att ha fått tillbaka publiken, speciellt här. Det har varit riktigt häftigt. Men i slutändan måste göra vad som är bäst för alla och för att det ska bli bra.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss