Williams jämförde förlustmatch med dålig dejt

Serena Williams är utslagen i New York, genrepet inför US Open.
Serena Williams är utslagen i New York, genrepet inför US Open.
TennisTT-AFP

Det blev inget lyckat genrep inför US Open för den förra tennisettan Serena Williams.

Hon slogs ut i New York efter en andra långkörare.

Det var frustrerande. Som att försöka göra sig av med en kille man dejtar och det inte funkar med, säger Williams.

Annons

Annons

Grekiskan Maria Sakkari vann tresetaren med 5–7, 7–6 (7–5), 6–1 efter 2.17 timmar och får i kvartsfinalen möta Johanna Konta, Storbritannien.

Den 38-åriga amerikanskan, tredjeseedad i turneringen, hade inte tillräckligt med krafter för att slå den 13-seedade grekiskan. Inte efter att ha spelat i närmare tre timmar (2.48) två dagar tidigare, mot kvalspelaren Arantxa Rus. Det var Williams längsta match på åtta år.

Det var tufft, jag borde ha vunnit och det finns inga ursäkter, säger Williams efter förlusten mot Sakkari.
Det var som att försöka göra sig av med en kille man dejtar och det inte funkar med, det var vad jag försökte med där ute på banan. Det var frustrerande.

Tidsstraffad

I matchen mot Sakkari gjorde Williams sju dubbelfel och vann bara 66 procent av sina förstaservar. Efter att ha förlorat andra set slängde hon sitt racket över axeln upp på den tomma läktaren bakom sig.

Hon tappade också humöret när domaren gav henne ett tidsstraff för långsamt spel.

Jag skulle bara gå och hämta min handduk. Det är inte rättvist. Du gav mig ingen varning. Och jag är faktiskt en riktigt snabb spelare. Nästa gång måste du varna mig först. Jag är trött på det här, sade Williams frustrerat.

Normalt brukar bollkallarna serva spelarna med handdukar, men under coronapandemin får spelarna själva ansvara för sina handdukar.

Annons

Annons

Fick kramp

I slutet av matchen fick också Williams krampkänningar.

Jag började krampa, men borde inte ens ha hamnat i den situationen. Men det blev en mental grej när man började tänka att man har vunnit matchen och benen redan är trötta, och så blir de bara mer trötta.

Om 1,5 vecka startar US Open. Då siktar den 23-faldiga grand slamvinnaren Williams på en ny titel, hon vann senast 2015 och blev då turneringens äldsta vinnare.

Jag måste nu försöka klura ut hur jag ska kunna vinna såna här matcher, säger Williams.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons