A-
A+

Williams om försvinnandet: "Är förkrossad"

Serena Williams. Arkivbild.
Serena Williams. Arkivbild.
TennisTT-Reuters

Amerikanska tennisstjärnan Serena Williams reagerar med oro över vad som hänt sin kinesiska kollega Peng Shuai.

"Jag är förkrossad och chockad över nyheterna om min kamrat", skriver hon på Twitter.

Annons

Annons

Nyheten om Peng Shuais försvinnande i Kina har mötts med oro i tennisvärlden. Den förra världsettan i dubbel är spårlöst försvunnen sedan hon för en tid sedan på sociala medier anklagade Kinas förre vice premiärminister Zhang Gaoli för sexuella övergrepp.

Nu skriver den 23-faldiga grand slam-vinnaren Serena Williams om sin oro på Twitter:

"Jag är förkrossad och chockad över nyheterna om min kamrat. Jag hoppas att hon är i säkerhet och påträffas så snart som möjligt".

Den kinesiska regeringen har inte kommenterat Pengs anklagelse och diskussioner i ämnet har blockerats på Kinas hårt censurerade internet.

Tennisorganisationen WTA har fått en kopia på ett brev som Peng uppges ha skrivit, publicerat av statskontrollerad media, där hon förnekar anklagelsen om sexuella övergrepp. Men WTA sade under onsdagen att de inte tror att brevet är äkta och kräver att kinesiska myndigheter utreder vad som hänt.

Förra belgiska världsettan Kim Clijsters applåderar WTA och skriver på Twitter: "Stark hållning från WTA. Alla vi spelare, manliga och kvinnliga, måste ställa oss bakom det här. Vi måste få veta att hon är i säkerhet".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.