-
+

WNBA-laget säljs efter spelarnas kampanj

Basketlaget Atlanta Dream är nära att få nya ägare. Arkivbild.
Basketlaget Atlanta Dream är nära att få nya ägare. Arkivbild.
BasketTT

WNBA-spelarnas aktion gav resultat. Kampanjandet för demokraten Raphael Warnock slutade med att republikanen Kelly Loeffler fick lämna den amerikanska senaten.

Och nu säljs Loefflers basketlag i Atlanta.

Annons

Annons

"När det gäller Atlanta Dream är, vad vi förstår, en försäljning väldigt nära att genomföras", säger en ligarepresentant till CBS News.

Loeffler, som äger 49 procent av Atlanta Dream, gillade inte att de kvinnliga basketstjärnorna i somras engagerade sig i Black Lives Matter-rörelsen. Hon skrev till ligans kommissionär för att stoppa det hon ansåg var en politisering av idrotten.

Som svar satte spelarna i WNBA i stället i gång med att kampanja för Loefflers motståndare i senatsvalet i Georgia genom att på fritiden och under matchvärmningar bära t-shirtar med texten "Vote Warnock" (rösta på Warnock).

Warnock vann valet över Loeffler och blir nu Georgias första svarta senator och den första svarta demokratiska senatorn från en sydstat någonsin.

När valet var klart twittrade Los Angeles Lakers och NBA:s superstjärna Lebron James, som gjort sig känd för sitt engagemang mot sociala orättvisor, att han vill ta över laget.

”Jag tror att jag ska sätta ihop en ägargrupp för The Dream. Vem är med mig?”, skrev James.

Basketstjärnan Carmelo Anthony, basebollstjärnan Mookie Betts, skådespelaren Kevin Hart och den förre NFL-spelaren Champ Bailey har svarat James att de är intresserade av att hjälpa till att köpa laget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss