A-
A+

Yasins försvarare överklagar häktningsbeslut

Illustration från förhandlingen i tingsrätten mot det så kallade Vårbynätverket. Yasin Mahamoud med sin advokat Frida Wallin.
Illustration från förhandlingen i tingsrätten mot det så kallade Vårbynätverket. Yasin Mahamoud med sin advokat Frida Wallin.
BrottTT

Rapartisten Yasin Mahamoud, som står åtalad för inblandning i kidnappningsförsöket på en annan känd rapartist, vill släppas fri från häktet. Hans advokat har nu överklagat beslutet om att han ska vara fortsatt frihetsberövad i väntan på dom.

Annons

Annons

Den fortsatta häktningen överklagas främst utifrån den synpunkten att det här målet drar ut på tiden väldigt långt och att det inte är proportionerligt att han ska sitta fortsatt häktad medan andra åtalspunkter prövas, säger advokat Frida Wallin till TT.

Mahamoud vill också att de restriktioner han belagts med hävs.

Yasin Mahamoud står åtalad för stämpling till människorov, alternativt förberedelse till människorov. Han förnekar brott.

I april förra året ska en annan rapartist ha blivit förd till en lägenhet, där han bland annat blev rånad och förnedrande bilder togs på honom. Syftet var enligt åklagarna att pressa artisten på pengar.

Redan en tid innan hade ett "misslyckat" kidnappningsförsök ägt rum. Mahamoud anklagas för att, under förespegling om ett musikaliskt samarbete, ha försökt locka fram den utsatte rapartisten. Planerna avbröts dock.

Anklagelserna mot Mahamoud är del av ett stort åtal mot 30 personer, varav många har koppling till det så kallade Vårbynätverket. I samband med att förhandlingen kring kidnappningen avslutades beslutade Södertörns tingsrätt att Yasin Mahamoud ska vara fortsatt häktad i väntan på dom.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!