A-
A+

Ymer chanslös mot Tsitsipas

Mikael Ymer förlorade i raka set mot Stefanos Tsitsipas.
Mikael Ymer förlorade i raka set mot Stefanos Tsitsipas.
TennisTT

Svenska tennishoppet Mikael Ymer förlorade mot grekiske storspelaren Stefanos Tsitsipas i Australian Open.

Svensken hade inte mycket att sätta emot och förlorade i raka set (6–4, 6–1, 6–1).

I dag var det helt enkelt för tufft på andra sidan, säger Ymer.

Annons

Annons

Stefanos Tsitsipas vann mot Sveriges Mikael Ymer.
Stefanos Tsitsipas vann mot Sveriges Mikael Ymer.

Inför öde läktare gick Mikael Ymer upp mot Stefanos Tsitsipas. Matchen spelades på John Cain Arena, en av de större i Melbourne Park. Men det hade inte någon större betydelse. Till följd av ett coronautbrott har delstaten Victoria stoppat all publik från och med lördagen, och läktarna ekade tomma.

Det hade varit jättekul så klart om det varit folk och tryck. Men jag tänker inte på det så överdrivet mycket, om det inte är hemma i Stockholm på Kungliga (tennishallen), och man hör allt trampande, säger Mikael Ymer efter matchen.

Grekisk dominans

Det blev aldrig särskilt spännande. De inledande gamen följdes dock spelarna åt – sedan räckte det med ett dåligt game av svensken för att Tsitsipas skulle ta hem det med 6–4.

Jag lyckades hålla emot okej i första. Han bjöd på lite misstag och sedan har han en viss offensiv. Jag visste att jag var ganska illa ute. Jag tror personligen att jag behöver en viss nivå av offensiv för att verkligen kunna skada dem. Jag lyckades inte få fram det helt enkelt, säger Mikael Ymer efter matchen.

Efter första set var det grekisk dominans, och Ymer hade inte mycket att sätta emot. Andra set slutade med en osmickrande 6–1-förlust, och de siffrorna upprepades i tredje.

När de väl känner sig bekväma med sin offensiv så blir det väldigt svårt, säger Ymer.

Det såg också inför matchen på pappret ut som en svår – på gränsen till omöjlig – uppgift för den svenske 22-åringen, som för första gången tagit sig vidare till tredje omgången i grand slam-sammanhang.

Jag höll ungefär samma nivå som jag hållit under tävlingens gång. Det är lite surt. Jag vet att jag har mer att ge spelmässigt, än vad jag lyckades att ta fram, säger Ymer.

Annons

Annons

Tränade tillsammans

De båda är jämnåriga – Ymer är bara en månad yngre än sin motståndare. Men Tsitsipas har ett klart övertag. Ymer är rankad 95:a i världen, Tsitsipas 6:a.

Jag har inte tänkt så mycket i någon av matcherna, varken bakåt eller framåt. Jag har också hållit mig ganska lugn på banan och bara försökt att vara i nuet, och inte försöka låta hjärnan sväva i väg för mycket, säger Ymer.

Sextondelsfinalen har gett mersmak, och Mikael Ymer säger sig veta vad som krävs av honom för att besegra de absoluta toppspelarna.

Jag kan inte säga att jag kommer att slå dem, men jag tror att jag har en bild över vad jag behöver göra för att utmana och verkligen göra det till en match.

Ymer hade inget ess i rockärmen att dra fram den här eftermiddagen, trots att han och Tsitsipas varit träningspartner inför turneringen.

Kanske att jag kände mig lite mer bekväm, men de här i toppen gör det väldigt bra. Jag tror inte direkt finns så många ess (att dra fram), säger han.

"Nöjd med spelet"

Stefanos Tsitsipas hade däremot inte mycket att klaga på efter segern.

Det tog lite tid att vänja mig vid de nya förhållandena på John Cain. Jag är väldigt nöjd med mitt spel. "Mike" är någon som jag känt länge, och det är rätt viktigt för mig att ha sådana här kamper mot honom, och för nästa generation inom tennisen också, säger han vid segerintervjun på planen efter matchen.

I åttondelsfinal möter Stefanos Tsitsipas antingen ryssen Karen Chatjanov, eller Italiens Matteo Berrettini. När greken – som hittills tagit sig till två semifinaler i grand slam-sammanhang – är redo att lyfta en buckla, vågar han inte svara på.

Det kommer när det kommer, säger Tsitsipas och fortsätter:
Jag vill inte fokusera alltför mycket på saker som inte hänt än.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss