A-
A+

Ymer pressade världsfemman – men slogs ut

Mikael Ymer slogs ut i kvartsfinalen av Stockholm Open.
Mikael Ymer slogs ut i kvartsfinalen av Stockholm Open.
TennisTT

Svenske Mikael Ymer pressade grekiska världsfemman Stefanos Tsitsipas i kvartsfinalen av Stockholm Open. Till slut segrade dock Tsitsipas i två raka set (7–5. 6–3). Därmed är greken klar för semifinal.

Annons

Annons

I förra rundan av Stockholm Open slog Mikael Ymer, rankad 79:a i världen, ut den regerande mästaren i turneringen, amerikanen Tommy Paul.

En ny tuff uppgift väntade när svensken intog Kungliga Tennishallens centrecourt för kvartsfinal i Stockholm Open. Framför sig hade han Stefanos Tsitsipas, förstaseedad i turneringen.

Inför matchen hade Ymer aldrig besegrat greken, trots fyra försök.

Tsitsipas visade direkt varför han är rankad femma i världen, och gick upp i en tidig 3–1-ledning. Men Ymer bjöd upp till dans. Han var nära att bryta grekens serve ett flertal gånger, men ett par missade breakbollar senare låg svensken plötsligt under med 2–5 i första set.

Ymer utjämnade

Då bjöds åskådarna i Kungliga Tennishallen på högklassigt spel från Ymer. Plötsligt hade den 24-årige svensken utjämnat till 5–5 efter ett flertal långa dueller av hög kvalitet. Något hemmapubliken uppskattade.

Det räckte dock inte riktigt hela vägen för Ymer. Tsitsipas tog till slut hem första set med 7–5.

I andra set tvingade Ymer Tsitsipas att kämpa för varje game – vilket han även gjorde. Således gick greken upp i en ny 3–1-ledning, vilket även blev till en 5–2-ledning.

Annons

Annons

"Mycket glad över segern"

Då fick svensken ånyo till spelet. Men inte ens det räckte hela vägen.

Tsitsipas tog hem set nummer två med 6–3.

Jag vill börja med att gratulera "Mike" (Mikael Ymer). Han stod för en riktigt bra prestation i dag. Jag är mycket glad över den här segern, för det var en annorlunda "Mike" där ute i dag, men jag tog mig förbi det hindret, säger Tsitsipas i SVT.

Därmed är världsfemman klar för semifinal i Stockholm Open. Där möter han finländaren Emil Ruusuvuori som besegrade amerikanen Frances Tiafoe i raka set (6–1, 6–2) i sin kvartsfinal.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.