A-
A+

Ymer utslagen – supertalangen blev för svår

Mikael Ymer har spelat klart i Franska mästerskapen.
Mikael Ymer har spelat klart i Franska mästerskapen.
TennisTT

Mikael Ymer kunde inte stå emot supertalangen Jannik Sinner i Paristennisen. Italienaren vann i raka set 6–1, 7–5, 6–3 i den tredje omgången.

Jag fick inte med mig bollarna idag, det är lite surt, säger Ymer.

Annons

Annons

Mikael Ymer, som är rankad 105 i världen, såg dock till att Jannik Sinner, seedad som nummer 18 i Paris, fick kämpa för segern.

Jag tycker att det var en bra match, det kändes som att den var på hög nivå, säger svensken.

Den 19-årige italienaren vann det första setet lätt, 6–1, efter att ha brutit svenskens servegame två gånger. Men i det andra setet stretade Ymer på bättre och hade flera lägen till servegenombrott innan han till sist kunde bryta fram till 4–3.

Ymer hade en setboll vid ställningen 5–4, men Sinner tog sig ur svenskens grepp och kunde bryta tillbaka till 5–5.

"Brände en del"

Efter den motgången tappade Ymer sitt spel och Sinner kunde återigen bryta Ymer fram till seger med 7–5.

Hade bollen i stället studsat Ymers väg där kunde matchen ha fått ett annat förlopp. Ymer pressade Sinner även i tredje set men även där var italienaren snäppet vassare.

Jag brände en del chanser, men jag gjorde det jag kunde, säger Ymer.

Annons

Annons

Steg i rätt riktning

Trots förlusten kan 22-årige Ymer vara hyfsat nöjd med sitt spel i Franska mästerskapen efter två segrar, varav den mot hemmafavoriten Gaël Monfils i den andra omgången var en stor skalp.

Det var första gången som jag gick till tredje omgången här, det är jag glad över. Jag tycker att det var en bra insats, ett steg i rätt riktning. Det är det här jag jobbar för, att få vara på de stora scenerna och och tävla mot de bästa i världen. Och jag är så tacksam för publiken här idag, säger Ymer.

Det var också förklaringen till varför han log så brett under det tredje setet fastän han låg under.

Jag var genuint glad över att få spela inför publik, att få vara i Paris och spela i tredje omgången i en grand slam och jag hörde publiken skrika mitt namn. Jag hade verkligen kul där ute och att ha kul är det viktigaste.

Nu åker han hem till Sverige och träffar familjen och börjar sedan uppladdningen inför Wimbledon som inleds den 28 juni.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!