A-
A+

Young om otäcka kraschen: "Extrem smärta"

Andrew Young. Arkivbild.
Andrew Young. Arkivbild.
LängdskidorTT

Han kraschade otäckt i herrarnas masstart i Falun.

Andrew Young åkte i hög hastighet in i en trästolpe med ena benet först.

Först var jag bara i chock, det var så obehagligt och jag hade så ont. Jag låg där i flera minuter med en extrem smärta, säger han till Expressen.

Annons

Annons

Flera krascher inträffade under ett kaosartat herrlopp och efteråt riktades kritik mot arrangemanget.

Den värsta kraschen av alla var Andrew Young inblandad i. Britten föll och åkte rakt igenom en reklamskylt innan han träffade en trästolpe med benet först. Han befarades först ha brutit lårbenet och togs till sjukhus med ambulans.

I början var det bara en chock och jag hann inte tänka så mycket på det. Men sen hörde jag dem ringa ambulansen och pratade om ett misstänkt lårbensbrott, då tänkte jag: ”Oj, det här kan vara ganska allvarligt”, säger han till Expressen.

Men på sjukhuset fick han ett positivare besked. Ingenting är brutet och förhoppningen är att kunna träna när svullnaden går ner, och han siktar fortfarande på VM i Oberstdorf som inleds i slutet av februari.

Men han riktar också en del kritik mot banan och anser att det inte var något bra beslut att köra masstarten.

Jag förstår att spåret är fem kilometer långt här och det går inte att ha madrasser på vartenda träd och stolpe, men i de värsta utförsåkningarna borde de kunna ha lite säkerhet så att såna här saker inte ska hända, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss