A-
A+

Youtube släpper in Trump igen

USA:s tidigare president Donald Trump. Arkivbild.
USA:s tidigare president Donald Trump. Arkivbild.
USATT-AFP

Youtube har beslutat att tillåta USA:s tidigare president Donald Trump att sända material på sitt konto på videoplattformen igen.

Beskedet kommer samma dag som expresidenten gör sitt första inlägg på Facebook sedan han släpptes tillbaka på plattformen tidigare i år.

Annons

Annons

"JAG ÄR TILLBAKA!", skriver Trump på Facebook i inlägget där han också delar ett videoklipp från när han valdes till president 2016.

För mer än två år sedan – efter stormningen av Kapitolium i Washington DC – portades Trump från flera sociala medier. Även Trumps 2,6 miljoner följare på Youtube blockerades från att kommentera gamla videoinlägg.

I samband med att den nu 76-årige Trump – som kandiderar till presidentposten för Republikanerna igen – stoppades hos Youtube tillade plattformen att han skulle få återvända när "risken för våld har minskat".

"Från och med i dag är Donald Trumps kanal inte längre belagd med restriktioner och nytt innehåll kan laddas hem", meddelar Youtube i ett uttalande på fredagen.

"Vi har noggrant utvärderat risken för verkligt våld, och balanserat den mot möjligheter för för väljare att höra lika mycket från viktiga nationella kandidater inför ett val", tillägger videotjänsten.

I januari i år släpptes Trump åter in på Facebook och Instagram.

Även Twitter stängde av Donald Trump kort efter attacken mot kongressbyggnaden Kapitolium. Hans konto återaktiverades i november i fjol.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.