-
+

Ytterligare brottsmisstankar mot Bonnesen

Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen.
Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen.
EkonomiTT

Annons

Annons

Ekobrottsmyndigheten har avslutat sin förundersökning mot Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen. Den tidigare misstanken om grovt svindleri har nu kompletterats med ett så kallat alternativyrkande om grov marknadsmanipulation.

Att förundersökningen är avslutad innebär att utredningen nu skickats till den misstänkte för att denne ska kunna gå igenom det material Ekobrottsmyndigheten samlat på sig. Birgitte Bonnesens advokat, Per E Samuelson, säger till TT att han och Bonnesen fick ta del av förundersökningen under måndagen.

Vi kan konstatera att den inte innehåller något nytt alls. Birgitte Bonnesen är precis så oskyldig som hon hela tiden har varit, säger han och tillägger att åklagaren, Thomas Langrot, inte borde väcka åtal.

Till Dagens Industri bekräftar åklagaren Langrot att utredningen är skickad på slutdelgivning, men säger inte om han kommer att väcka åtal eller ej.

Med slutdelgivningen avslutas nu den två år långa förundersökningen mot Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen som påbörjades i februari 2019. Bonnesen var högsta chef på storbanken när SVT:s Uppdrag granskning avslöjade utbredd misstänkt penningtvätt i banken.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss