A-
A+

Zara Larsson "tjänade sjusiffrigt" på Roblox

Zara Larsson tjänar inte bara pengar på lyssningar. Arkivbild.
Zara Larsson tjänar inte bara pengar på lyssningar. Arkivbild.
MusikTT

Zara Larsson uppger att hon har tjänat "en sjusiffrig summa" genom att sälja merchandise på spelplattformen Roblox – sjusiffrigt i dollar. Det skriver BBC.

Annons

Annons

Den svenska popstjärnan erbjuder sina fans onlineföremål som hattar, ryggsäckar och solglasögon för att kunna klä sina avatarer.

Roblox är inte ett traditionellt onlinespel, utan en plattform där användare kan socialisera, bygga avatarer och både spela och skapa egna spel. Det är populärt i yngre åldersgrupper.

Men Roblox har också fått kritik från föräldrar – det finns flera dokumenterade fall där barn har spenderat tiotusentals kronor på onlineföremål.

Zara Larsson inledde sin resa på Roblox när hon marknadsförde sitt senaste album "Poster girl". I maj höll hon en virtuell dansfest, där fans kunde socialisera och ta del av ett digitalt framträdande. 1,6 miljoner användare deltog.

Många unga personer kommenterar på mina sociala medier "Herregud, det är Roblox-tjejen", säger Zara Larsson till BBC.

Flera spelplattformar har framgångsrikt experimenterat med onlinekonserter under pandemin – men det är inte alltid helt problemfritt. När den amerikanska popstjärnan Ava Max höll en onlinekonsert i Roblox förra året klev hon av misstag ned i ett lavahål – och dog.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.