-
+

Zarah Leanders liv blir serie i SVT

Zarah Leander på sin 60-årsdag 1967 tillsammans med sina barn. Arkivbild.
Zarah Leander på sin 60-årsdag 1967 tillsammans med sina barn. Arkivbild.
TvTT

Kontroversiella primadonnan Zarah Leander var en del av Nazitysklands propagandamaskin. Nu blir artistens liv tv-serie, skriver Dagens Nyheter.

Annons

Annons

"Vill ni se en stjärna" uppges bli ett kostymdrama om en av Sveriges största artister och produceras av kvinnan bakom "Monica Z" och "Ted", Lena Rehnberg. Manuset skrivs av Bengt Braskered.

Jag hade ett ganska bra hum om henne, men blev faktiskt helt knockad när jag satte mig in i hennes livsöde på djupet. Hennes liv är så otroligt dramatiskt och händelserikt att det nästan inte kan vara sant. Och vissa saker kanske inte heller är helt sanna, säger Bengt Braskered till Dagens Nyheter.

I serien kommer tittarna att få följa artisten från början av 1930-talet till 1950-talet. Mellan 1936 och 1943 jobbade Zarah Leander för den tyska nazistregimen och blev en stor stjärna i landet. Hon sjöng in grammofonskivor och spelade med i flera patriotiska filmer.

Hennes högsta chef var nazisternas propagandaminister Joseph Goebbels. Relationen mellan dem har en viktig plats i manuset.

I huvudrollen som primadonnan själv hoppas teamet på skådespelaren Rebecka Ferguson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss