A-
A+

Zibanejad och Klingberg tackar nej till VM

New York Rangers-centern Mika Zibanejad kommer inte spela VM för Sverige i år. Arkivbild.
New York Rangers-centern Mika Zibanejad kommer inte spela VM för Sverige i år. Arkivbild.
IshockeyTT

Erik Karlsson har redan tackat nej. Nu meddelar ytterligare ett gäng svenska NHL-stjärnor att det inte blir något spel i ishockey-VM.

Både kroppen och familjesituationen säger nej, säger John Klingberg till Expressen.

"Det har att göra med covid och hur säsongen varit", skriver Mika Zibanejad till Aftonbladet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Att Dallas missar NHL-slutspelet var klart redan före den sista grundserieomgången, natten mot tisdagen. Dallas avslutade i alla fall med seger, 5–4 mot Chicago.

För den svenske backstjärnan John Klingberg är nu säsongen över.

Det känns ganska tomt just nu. Det har varit en konstig säsong, där vi drabbades av covid-19 och fick flera matcher inställda i olika omgångar. Sedan har vi spelat varannan dag och det tar på kroppen, säger Klingberg till Expressen.

Nybliven pappa

Det täta matchandet är ett skäl till att han säger nej till VM-spel med Tre Kronor. Att han fick barn i mars är ett annat.

Jag är nybliven pappa, men har varit på resande fot i månader. Fanny har dragit ett enormt lass, då vi på grund av pandemin inte har kunnat få över föräldrar och familjemedlemmar för att hjälpa till.

John Klingberg säger däremot att hans bror Carl, forward i schweiziska Zug, är aktuell för VM, som inleds i Lettland senare den här månaden.

Annons

Annons

Ingen Backlund heller

Det är inte Mika Zibanejad. New York Rangers centerstjärna skriver i ett sms till Aftonbladet att VM i Riga är uteslutet för honom.

"Det blir inget VM-spel för mig", skriver 28-åringen.

"Det har att göra med covid och hur säsongen varit och att jag vill spendera tid med familjen".

Calgarys Mikael Backlund kommer inte heller till spel i världsmästerskapet. Sveriges förbundskapten Johan Garpenlöv fick beskedet under tisdagen.

Orsakerna till att jag avstår från VM i år är dels den långa och kompakta säsongen som vi nu är i slutet av, med hårda restriktioner, och familjesituationen, där vi fick tillökning för några månader sedan, säger 32-åringen till Expressen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss