A-
A+

Zlatan efter comebacken: "Känslosamt"

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic.
FotbollTT

Först sjöng han nationalsången.

Sedan spelade Zlatan Ibrahimovic fram till segermålet.

Det var känslosamt, säger han efter Sveriges 1–0 i VM-kvalpremiären mot Georgien.

Annons

Annons

Under förra landslagssejouren, 2001–2016, hade Zlatan Ibrahimovic vanan att inte sjunga med när den svenska nationalsången spelades inför landskamper.

När han nu var tillbaka i Blågult – efter nästan fem års frånvaro – var han en i mängden av sjungande svenska landslagsspelare.

Det kändes stort, det kändes precis som första matchen jag spelade för landslaget. Det pirrade i magen men jag var inte nervös, jag var taggad och motiverad, säger han.
Det var känslosamt. Att höra nationalsången, jag sjöng – för att jag hade lovat Janne (Andersson, förbundskapten) – och hur det gick, det vet (Alexander) Isak för han vara nära mig, men det stannar där.

Framspelaren Ibrahimovic

Ibrahimovic var inte bara delaktig i sjungandet, anfallaren såg även till att Sverige inledde kvalresan mot VM-slutspelet i Qatar 2022 med en trepoängare.

Han började med en kanon högt, högt över Georgiens mål i 29:e minuten. Sex minuter senare höll han sig framme igen – den här gången som framspelare.

39-åringen plockade ner Mikael Lustigs långa lyra på bröstet och satte sedan ner bollen till målskytten Viktor Claesson.

Viktor sade det precis innan: "Jag är bakom dig". Utan att kolla satte jag den snett bakåt, han stod där, tog emot den och gjorde mål. Det var bra, det var väldigt bra, säger Ibrahimovic.

Anfallarens återkomst innehöll sedan bland annat en krokig tåpaj, ett gult kort för snack i 54:e minuten och 30 minuter senare hade han spelat färdigt.

Ett par minuter före midnatt betygsatte han sin egen comeback på twitter med en bild där han kramar om Claesson och texten "Carl XVII Guztaf".

Det är så det är väl, är det inte så?
Det finns en gammal kung och det finns en ny kung.

Är du sugen på att ta över tronen?

Den tog jag över för 20 år sedan.

Annons

Annons

"Hade kunnat gjort mer"

Men det fanns ändå mer att önska i själva spelet, säger Ibrahimovic.

Vi har varit här i två, tre dagar och så får vi spela den här matchen. Allting har gått snabbt. Min egen insats? Jag tror att jag hade kunnat göra mer, men det kan man alltid. Vi vinner matchen och det är det viktiga.

Alexander Isak:

Det var kul att spela och att spela med Zlatan, säger han.
Det var vår första match tillsammans. Det var mycket i spelet som vi inte vill att det skulle vara men med tiden kommer vi att sätta det där. Vi får slipa på det och göra det bättre.

VM-kvalet fortsätter härnäst med bortamatchen mot Kosovo på söndag och sedan avslutas samlingen med nästa veckas träningsmatch mot Estland.

Nu handlar det om att återhämta sig. Jag tror att Isak återhämtar sig snabbare än jag, men jag är tillgänglig och sedan bestämmer Janne vilket lag han ville ställa upp med, säger Zlatan Ibrahimovic.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!