A-
A+

Zlatan: "Håller väldigt hög nivå"

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
FotbollTT

En typ av spelare då.

En annan nu.

Men Zlatan Ibrahimovic lovar att han fortfarande kommer att vara viktig för Sverige.

Jag känner att jag håller väldigt hög nivå, säger han.

Annons

Annons

Zlatan Ibrahimovic har redan anammat Janne Anderssons mantra: då var då, nu är nu.

Därför var det aldrig något problem – trots anfallarens tidigare kritik mot landslagsledningen – när Milanstjärnan och förbundskaptenen möttes i Milano.

Vi gick igenom allt. Kort sagt: Dra ett streck över allt som varit och blicka framåt. Vi pratade med respekt sinsemellan, säger Ibrahimovic i Svenska fotbollförbundets Youtube-kanal.
Han var väldigt rak, direkt och den personen som jag fick träffa var en vinnare, en mentalitet som vill vinna. Den mentaliteten känner jag igen i mig själv.

Var ärlig

39-åringen säger att allt har klickat sedan mötet och ger en bild av hur samtalet var när Andersson frågade om Ibrahimovic var sugen på att göra comeback i landslaget.

Jag fick frågan från Janne: "Vill du vara med?" Jag var väldigt ärlig mot Janne: ”Janne, den dagen det kommer en uttagning, fråga mig dagen innan. Är jag frisk? Kan jag spela? Då kommer jag att svara ärligt, från hjärtat."

När samtalet från Andersson kom var Zlatan Ibrahimovic frisk från ljumskskadan, han kände att han kunde spela – och då blev svaret ja på frågan som han tidigare inte kunnat ge ett rakt svar på.

Sedan var anfallaren en del av truppen som på måndag samlas i Stockholm och möter Georgien hemma och Kosovo borta i VM-kvalet och sedan avslutar med en träningsmatch hemma mot Estland.

Att få chansen nu vid 39, att få representera mitt land – igen. Det känns overkligt, säger han.

Annons

Annons

En annan spelare

Zlatan Ibrahimovic tackade för sig efter EM i Frankrike 2016.

Sedan dess har han spelat för Manchester United, skadat knäet, flyttat till USA och Los Angeles Galaxy och allra senast vänt tillbaka till italienska Milan.

Tid som har gjort att Ibrahimovic numera ser sig själv som en annan spelare än då han lämnade landslagsscenen i och med sortin i Nice.

Mentaliteten är densamma, han vill vinna till vilket pris som helst. Han har mer erfarenhet i dag, han är mycket smartare – om det går – och rör sig mycket smartare och gör det han ska göra för att hjälpa laget på bästa möjliga sätt, säger Ibrahimovic.
Han är stabil, han kan avgöra matcher – det är inga konstigheter.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!