A-
A+

Zlatan missar VM-kvalet – Coventrysuccé ersätter

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
FotbollTT

Zlatan Ibrahimovic lämnar återbud till VM-kvalmatcherna mot Kosovo och Grekland. Anfallsstjärnan är fortfarande inte redo efter sin skada.

"Tråkigt för oss och även tråkigt för Zlatan förstås", säger förbundskapten Janne Andersson.

Coventrys Viktor Gyökeres ersätter.

Annons

Annons

Zlatan Ibrahimovic, som fyller 40 på söndagen, har inte spelat fotboll sedan den 12 september. I veckan togs han trots det ut i Sveriges trupp till VM-kvalmatcherna mot Kosovo och Grekland.

Förbundskapten Janne Andersson var dock på det klara med att det är osäkert om anfallaren kommer vara redo i tid till matcherna.

Tvåmålsskytt ersätter

Det blir han inte, visar det sig nu. På lördagen meddelande landslaget att Ibrahimovic lämnar återbud.

"Tyvärr är Zlatan inte så långt framme i sin rehabilitering att han kan vara med på kommande samling. Tråkigt för oss och även tråkigt för Zlatan förstås", säger förbundskaptenen Janne Andersson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Han ersätts i truppen av Viktor Gyökeres, som utlånad från Premier League-laget Brighton gjort succé i Coventry i The Championship. På lördagen gjorde 23-åringen sitt två nya mål när Fulham besegrades med 4–1.

Att Zlatan Ibrahimovic skulle hoppa av VM-kvalmatcherna stod ganska klart redan tidigare under lördagen när Milans tränare Stefano Pioli sade att Ibrahimovic missar helgens Serie A-match mot Atalanta.

Ibra kommer inte vara med i matchtruppen. Han blir allt bättre och kommer att använda landslagsuppehållet till att återhämta sig, sade Pioli på en presskonferens.

Annons

Annons

Tränarens födelsedagspresent

Han passade också på att hylla sin evigt unge anfallsstjärna.

Hur länge till kan Zlatan fortsätta spela? Jag vet inte. När det gäller entusiasm och vilja att träna skulle jag säga att han kan spela i all evighet, men hans kropp får fälla avgörandet.
Han är motiverad, beslutsam och otroligt passionerad för sporten. Det är en extraordinär talang. Om jag kunde ge honom någon födelsedagspresent så vore det att förlänga hans karriär så långt det är möjligt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.