A-
A+

Zlatan om framtiden: "Det skrämmer mig"

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
FotbollTT

Zlatan Ibrahimovic, 39, vill försvinna från rampljuset när spelarkarriären är över.

Men det lär inte bli något smärtfritt avsked.

Den dagen skrämmer mig, säger han till France Football.

Annons

Annons

Zlatan Ibrahimovic är inne på sina sista år som fotbollsproffs och i en stor intervju med France Football berättar Sveriges främsta genom tiderna vad han tror återstår av honom efter karriären.

Jag vet inte. Jag hoppas på något. Om det är något kvar betyder det att jag gjorde mitt jobb bra. Kanske mina idéer. Tro på dig själv, ha din egen personlighet, var inte rädd att hålla fast vid något om du tycker något, var alltid öppensinnad, säger Ibrahimovic, enligt Fotbollskanalen och fortsätter:

"Vad kommer jag göra?"

Jag är stolt över det jag gjort. Jag kommer från ett ställe där alla dömde mig, sa till mig att det inte var möjligt. Folk pratade om mig och sa: "Han är inte tillräckligt bra". Och jag är fortfarande här, 39 år gammal, i mina skor. Och jag är stolt över det.

Ibrahimovic säger också att han inte har något behov av att bli ihågkommen efter karriären – samtidigt bävar han för dagen det är över.

Dagen du slutar spela, den första morgonen, vaknar du upp och säger till dig själv: "Vad gör jag nu?" Du är inte längre programmerad att göra samma saker varje dag, du kliver in i ett nytt kapitel i livet. Och det skrämmer mig. Vad jag kommer göra? Jag är inte där än, jag vill inte tänka på det. När det händer kommer jag dit.

Annons

Annons

"Vill försvinna"

Det lär i alla fall inte bli något liv i offentlighet för svensken.

Efter min karriär vill jag försvinna. När du lever i den här världen så länge som jag gjort, vet du vad du har gått igenom mentalt och fysiskt. Så jag vill försvinna och njuta av mitt liv.

Zlatan Ibrahimovic, som kämpat sig tillbaka från en knäskada, förväntas göra comeback under söndagens ligamatch i Serie A mot Lazio.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!