Zlatans attack: "Vilket jävla skämt"

Zlatan Ibrahimovic är inte nöjd med att Dejan Kulusevski inte fick spela från start mot Frankrike. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic är inte nöjd med att Dejan Kulusevski inte fick spela från start mot Frankrike. Arkivbild.
FotbollTT

Zlatan Ibrahimovic ger sig in i debatten kring Dejan Kulusevskis plats i landslaget.

"Vilket jävla skämt", skriver stjärnan på Twitter och länkar till en nyhetsartikel där Janne Andersson förklarar varför den unge talangen inte fick plats i startelvan mot Frankrike.

Annons

Annons

Inlägget är skrivet på Zlatan Ibrahimovics officiella Twitterkonto med drygt 6 miljoner följare.

"Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll", skriver spelaren som gjorde 116 landskamper för Sverige, men slutade i landslaget efter EM 2016 och inte varit aktuell under Janne Anderssons period som förbundskapten.

Till Juventus

Dejan Kulusevski har gjort succé i Serie A den gångna säsongen och utsågs till årets bäste unga spelare i den italienska ligan. Efter succén i Parma värvades Kulusevski till storklubben Juventus där han den här säsongen kommer att spela tillsammans med Cristiano Ronaldo.

Men i landslagets startelva fick han ingen plats. Janne Andersson valde Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson och Emil Forsberg – en rutinerad kvartett som varit med i landslaget de senaste åren.

Kulusevski byttes in i den andra halvleken, med 20 minuter kvar att matchen, och fick därmed göra sin blott andra A-landskamp. Efteråt uttryckte Dejan Kulusevski sin besvikelse i TV4. 20-åringen beskrev sig själv som chockad.

Annons

Annons

"Konstigt"

Jag tycker det var konstigt, men det är bara att acceptera beslutet. Det är inte jag som bestämmer, sade Kulusevski till TV4 efter matchen.

Förbundskapten Janne Andersson blev märkbart irriterad när frågan kom på tal efter matchen.

Oj, säger han det tycker väl han så. Vi får prata om det. Han har gjort det bra, andra har gjort det bra under samlingen. Det tar tid att växa in i en ny miljö. Han har jättebra kvaliteter som spelare och kommer att växa in i det här så småningom, säger förbundskaptenen.

På tisdag spelar Sverige nästa match, då mot Portugal i Nations League.

"Låg nivå"

Landslagsledningen har reagerat på utspelet från den forne stjärnan.

Det här är så låg nivå, så jag vill ens kommentera det, säger landslagschefen Stefan Pettersson till TV4:s Fotbollskanalen.

Pettersson säger sig själv inte ha sett utspelet från Ibrahimovic, men konstaterar att frågan säkert kommer att dyka upp när landslaget har en presskonferens senare i eftermiddag.

Jag antar att någon kommer att ställa den frågan där. Vi får ta det då.

"Vida känt"

Fotbollsjournalisten Olof Lundh säger att Zlatan Ibrahimovic använder situationen med Dejan Kulusevski för att ytterligare visa att han inte gillar förbundskaptenen.

Att Zlatan ogillar Janne Andersson är vida känt. Zlatan rider bara på den vågen och vill trycka åt Janne. Det ville han ju redan hösten 2019 då han i princip anklagade honom för att vara rasist, säger han.

Olof Lundh tror att Janne Andersson kommer att vara återhållsam i sina kommentarer om Zlatan Ibrahimovics utspel.

Men det är klart att det stör honom. Det blir ju så att går Zlatan in och får en väldig massa uppmärksamhet kring det här sätter det också tryck på Janne Andersson.
Det är klart att det här kan uppmärksammas i Italien, där Zlatan nu spelar för Milan, att Juventus stjärna är bänkad. Går Zlatan in och kritiserar den svenska förbundskaptenen blir hela frågan internationell på ett annat sätt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons