A-
A+

Zuckerberg slår tillbaka mot anklagelser

Facebooks vd Mark Zuckerberg håller inte med om bilden som målas av företaget. Arkivbild.
Facebooks vd Mark Zuckerberg håller inte med om bilden som målas av företaget. Arkivbild.
USATT

Att sociala medier-företaget Facebook skulle prioritera ekonomisk vinst framför hälsa och säkerhet är helt enkelt inte sant, menar vd:n Mark Zuckerberg.

Annons

Annons

I ett inlägg på sitt eget Facebook-konto skriver Zuckerberg bland annat att han inte känner igen den bild som målas av företaget.

Under tisdagen hölls en utfrågning av en utskottskommitté i USA:s senat med visselblåsaren Frances Haugen. Hon har varit anställd av Facebook och har larmat om att företaget inte klarar av att stävja hat och desinformation på sina plattformar.

Haugen menar dessutom att företagets ledarskikt vet hur man ska göra Facebook och bildplattformen Instagram mer säkra men att de inte gör de nödvändiga förändringarna eftersom de prioriterar sina "astronomiska vinster".

Zuckerberg skriver i sitt inlägg att många av de anklagelser som har framförts mot företaget helt enkelt inte går ihop för honom. "Om vi ​​inte brydde oss om att bekämpa skadligt innehåll, varför skulle vi då anställa så många fler människor som ägnar sig åt detta än något annat företag i vårt fält – även de som är större än oss?", frågar sig Zuckerberg.

"Och om sociala medier var lika ansvariga för att polarisera samhället som vissa hävdar, varför ser vi då polarisering öka i USA medan den förblir platt eller sjunker i många länder med lika stor användning av sociala medier runt om i världen?", fortsätter han.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.