A-
A+

Annons

Quiz: Vad kan du om seniorboenden?

Funderar du på att flytta till ett seniorboende, eller är du bara nyfiken på vad det är för något? Riksbyggens seniorkoncept Bonum är skapat för personer som är 55 år eller äldre och önskar en uppgradering av sin boendesituation till något utöver det vanliga. Bonumbostäder utformas med hänsyn till de boendes behov, både nu och i framtiden, och erbjuder genomtänkta lösningar för en enklare och mer bekväm vardag. Låter det som något för dig? Testa dig själv – vad kan du ?

Rapport: Brist på seniorbostäder hindrar flytt

Många seniorer äger sitt boende men vill flytta och bo mindre. De hindras dock av svårigheten att hitta rätt bostad då det i många kommuner helt saknas, eller råder brist på, seniorbostäder.

Så kan ofrivillig ensamhet motverkas

Allt fler äldre lider av ofrivillig ensamhet, något som kan leda till både psykisk och fysisk ohälsa. Seniorboenden kan vara ett sätt att bryta isoleringen och öka tryggheten för äldre.

Annons

Riksbyggen bygger för hela livet 

Riksbyggen är ett namn synonymt med innovation, gemenskap och bostadslösningar. Stefan Nilsson, affärsutvecklare, berättar att deras seniorkoncept Bonum är så mycket mer än ett lättskött och smidigt hem; det är ett boende där social samvaro och tryggt boende står i fokus.

Annons

Bobbo och Cajs Marie tryggar framtiden i sitt seniorboende

Bonum är Riksbyggens koncept med bostadsrätter anpassade för dig som har fyllt 55 år. Bo och Cajs Marie Rangmar bytte sin bostadsrätt mot ett Bonum-seniorboende och har i dag en tryggare tillvaro. – Vi kan förändra vårt boende efter önskemål och behov, säger de.

Annons

Så flyttar du från stort till mindre – inredningsexpertens 3 bästa tips

Att inreda ett hem är en konst som kombinerar estetik och praktik – och skapar ett hem att bo och trivas i. Många som väljer att flytta till en seniorbostad lämnar ett stort hus för ett mindre och mer praktiskt hem. Här är Riksbyggens inredningsexpert Jeanette Skåhls bästa tips för att göra flytten smidig.

Annons

Vad är ett seniorboende?

Bonum är Riksbyggens koncept med bostadsrätter för dig som fyllt 55. Här har man byggt tusentals små och stora lägenheter för att du ska kunna leva modernt och bekvämt i en ljus, lättskött lägenhet med hög standard, centralt läge och varm gemenskap med grannarna – nu och i framtiden. Men vad innebär det i praktiken?

Annons

7 skäl att välja en nyproducerad bostad från Riksbyggen 

Det finns flera fördelar med att välja en nyproducerad bostad. Dessa inkluderar bland annat frånvaron av renoveringsbehov och slitage, möjligheten att göra personliga designval och effektiv energianvändning. Varje år bygger Riksbyggen tusentals nya lägenheter i hela Sverige – från helt nya bostadsområden till att addera ett nytt hus i en befintlig miljö. Här är 7 anledningar till att välja nyproducerat.

Annons

Birthe och Nils-Arne fick ekonomiskt stöd med Riksbyggens Trygghetslöfte

Birthe och Nils-Arne Sörestedt från Malmö stod inför en spännande utmaning i samband med sitt köp av en bostadsrätt. Genom att välja ett av Riksbyggens bostadsrättsprojekt fick de ta del av en förmån som verkligen har gjort skillnad för dem – Riksbyggens Trygghetslöfte. – Tack vare det slapp vi stå med dubbla boendekostnader, säger Birthe Sörestedt.

Annons

Möt Bonumvärden Alexandra!

Alexandra Skytén har arbetat som Bonumvärd för Riksbyggen i 2,5 år. Med en bakgrund som utbildad trädgårdsmästare har hon en bred kompetens inom utemiljö och trivsel. Men hennes arbete handlar inte bara om trädgårdar och grönska – det handlar om att skapa en stark gemenskap och erbjuda trygghet för de boende i Bonumföreningarna.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.