A-
A+

Hela denna artikel är en annons

Birthe och Nils-Arne fick ekonomiskt stöd med Riksbyggens Trygghetslöfte

Birthe och Nils-Arne Sörestedt från Malmö stod inför en spännande utmaning i samband med sitt köp av en bostadsrätt. Genom att välja ett av Riksbyggens bostadsrättsprojekt fick de ta del av en förmån som verkligen har gjort skillnad för dem – Riksbyggens Trygghetslöfte. – Tack vare det slapp vi stå med dubbla boendekostnader, säger Birthe Sörestedt.

Story Media

Paret Birthe och Nils-Arne Sörestedt tog steget från Malmö till Visby år 2008 för att kunna vara närmare sina barnbarn. De köpte ett hus och trivdes där länge, men med tiden började de känna att de ville ha något bekvämare och enklare.  

– Vi börjar bli till åren och orkar inte längre hantera ett hus. Det innebär mycket arbete. Vi önskar oss ett bekvämt liv och våra barnbarn håller på att bli vuxna, så vi bestämde oss för att köpa en lägenhet i Malmö, säger Birthe. 

Ett boende i toppklass 

Hon och hennes man fann sitt drömboende i form av en bostadsrätt i Bonum Brf Sångstenen i Malmö. Bonum är ett koncept från Riksbyggen som riktar sig till seniorer över 55 år. Förutom de trivsamma och praktiska bostäderna inkluderar konceptet även gemensamma utrymmen, gästlägenheter och en Bonumvärd som stöttar med praktiska och sociala frågor. 

– Det är verkligen ett bra koncept för äldre människor. Det känns tryggt att veta att vi kan få hjälp och service med det vi inte längre klarar själva. Vi har köpt en trea på 71 kvadratmeter, och den är fantastisk. Boendet är verkligen toppklass. 

Läs mer om Bonumkonceptet och se lediga objekt här.

Paret hade varit medlemmar i Riksbyggen Förtur under en lång tid. De började samla poäng redan när de flyttade till Visby 2008, men trots det dröjde det ända till mars 2021 innan de valde att utnyttja sin förtur för att få en lägenhet i Bonum Brf Sångstenen. Inflyttningen för ägde rum i januari samma år – men då hade Birthe och Nils-Arne fortfarande inte lyckats sälja sitt hus i Visby.

”Hade inte förväntat oss det här” 

– Bostadsmarknaden var het under sommaren, men i början av hösten började den svalna av. Vi hade inte förväntat oss att huset inte skulle vara sålt när flytten till Malmö närmade sig. Vi gick igenom alla papper och diskuterade med vår kontaktperson på Riksbyggen. Då blev vi informerade om Trygghetslöftet, berättar Birthe. 

Riksbyggens Trygghetslöfte ger köpare rätten att skjuta upp tillträdesdagen, undvika månadsavgifter och till och med avbryta köpet om oönskade händelser uppstår. Genom att utnyttja Trygghetslöftets ersättning för dubbla boendekostnader kunde paret Sörestedt slutföra sitt köp och de hyllar trygghetslöftet och dess förmåner som har gett dem en ovärderlig trygghet. 

– Det är verkligen en enorm förmån. Riksbyggen har gett oss en fantastisk känsla av säkerhet och med Trygghetslöftet har vi sluppit att stå med dubbla boendekostnader, berättar Birthe Sörestedt. 

Fakta om Riksbyggens Trygghetslöfte: 

Om oväntade händelser inträffar, såsom arbetslöshet, allvarlig sjukdom eller olyckor – eller om det tar tid att sälja den nuvarande bostaden – kan Trygghetslöftet träda in. Det ger köparen rätten att: 

– Skjuta upp tillträdesdagen för den nya bostaden för att hinna avsluta försäljningen av den nuvarande bostaden. 

– Slippa månadsavgifter för den nya bostaden om försäljningen av den gamla bostaden inte har genomförts vid inflyttning. 

– Få fria månadsavgifter, upp till 10 000 kr per månad, om man blir sjukskriven eller arbetslös under de första 12 månaderna efter inflyttningen. 

– Ha rätt att avbryta köpet om allvarliga händelser inträffar i familjen, exempelvis dödsfall eller allvarlig sjukdom. 

Trygghetslöftet gäller i 12 månader, men för medlemmar i Riksbyggen Förtur gäller det i 24 månader. 

Här läser du allt om Riksbyggens Trygghetslöfte.

Story Media
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.