A-
A+

Hela denna artikel är en annons

Bobbo och Cajs Marie tryggar framtiden i sitt seniorboende

Bonum är Riksbyggens koncept med bostadsrätter anpassade för dig som har fyllt 55 år. Bo och Cajs Marie Rangmar bytte sin bostadsrätt mot ett Bonum-seniorboende och har i dag en tryggare tillvaro. – Vi kan förändra vårt boende efter önskemål och behov, säger de.

Story Media

Vill du veta mer om Bonum? Klicka här

När man blir äldre vill man känna en ökad trygghet och slippa bekymra sig för när taket ska läggas om, gräset klippas, hängrännorna lagas och snön skottas på vintern. Bonum är sedan 2012 marknadsledande på seniorboendemarknaden med flest byggstarter per år och är Riksbyggens koncept för seniorbostäder anpassade till den seniora målgruppen i Sverige.  

– Det är moderna nyproducerade lägenhet i bostadsrättsform. Vi såg att det fattades en aktör som byggde in viktiga funktioner i bostäderna och samtidigt tog fasta på trygghetsaspekten, så den rollen tog vi, berättar Stefan Nilsson, affärsutvecklare på Riksbyggen. 

Service och kommunikationer ska finnas inom promenadavstånd från hemmet och bostadsrättsföreningarnas gemensamhetslokaler blir en naturlig mötesplats för de boende.   

– Just kamratskap och trygghet är ett återkommande tema och att många säger att de inte trodde att de skulle få så många nya vänner så sent i livet, säger Stefan. 

Paret hittade ett Bonum seniorboende  

Bo och Cajs Marie Rangmar flyttade till en av Bonums seniorbostadsrättslägenheter i centrala Västerås. Nu bor de i en öppen och ljus lägenhet med inglasad balkong på ett våningsplan, istället för två som tidigare. 

Bo Rangmar, som kallas Bobbo, tycker att deras lägenhet är anpassad för att de ska kunna bo där länge. Med låga trösklar till varje rum och ingen trappa längre kan de bo kvar även om någon av de skulle behöva gåstol i framtiden.  

– Man känner sig ju evigt ung förstås, men så småningom… Man vet ju inte, säger Bobbo.   

Stefan Nilsson berättar att varje lägenhet är förberedd för att göra livet enklare och tryggare för den som bor där.  

– I entrépartierna finns extra utrymme för sittplats och bostäderna är i stor utsträckning tröskellösa. Köksskåpen går också att montera bort för att göra ytterligare plats för rullstol eller gåstol. 

När Bobbo och Cajs Marie Rangmar tillträdde lägenheten kunde de förändra sitt boende efter önskemål och behov.     

– Det var en fyrarumslägenhet från början, men vi valde att ta bort en vägg så att det blev tre rum. Nu hänger kök och vardagsrum samman och det gör att planlösningen blir mer öppen och det känns jättestort, säger Bo.  

”Stor fördel med en Bonumvärd”

En unik fördel med Bonum är att det i varje bostadsrättsförening finns en Bonumvärd som hjälper de boende och ordnar aktiviteter i gemensamhetslokalen för att stärka den sociala gemenskapen mellan grannarna.  

– Vi ser en stor fördel med att ha en Bonumvärd som kan hjälpa oss att hänga upp gardinstänger eller vattna våra blommor när vi är ute och reser, säger Bo. 

Läs mer om Bonumvärden här.

Paret Rangmar tycker att Bonum Brf. Sundemans backe är ett fint bostadsrättsområde med vackra björkar i parken Sundemans backe och promenadstigar till Mälaren. I bostadsrättsföreningens gemensamhetslokal kan alla boende lämna in förslag på aktiviteter till Bonumvärden och på gården finns en gemensam grill och boulebana. 

– När vi tittar ut från vår lägenhet känns det som att vi är på landet, trots att vi bor mitt i stan. Vi får den här lantliga känslan och det tycker vi mycket om!  

Här finns alla lediga Bonumlägenheter.

Story Media
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.