News55

Väntade och oväntade händelser under fotbolls-EM

BET365.COM
News55 Partner
News55 Partner
Uppdaterad: 03 juli 2024Publicerad: 24 juni 2024

Den 14 juni gick fotbolls-EM av stapeln och turneringen är i full gång i skrivande stund. Fotbollsfesten äger rum med Tyskland som värdnation och matcher spelas på tio arenor i olika delar av landet. Finalen sker på Olympiastadion i Berlin den 14 juli. Det återstår att se vilka länder som står som finalister men det finns en hel del förhandsfavoriter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att förutspå vem som kammar hem mästartiteln är nämligen alltid en het fråga i samband med EM. England, Spanien och Tyskland är några av de länder som fansen viskar om kan ro hem turneringen men dark horse-lag kan mycket väl segla upp som konkurrenter längs vägen och allt kan fortfarande hända. I det här inlägget kikar vi närmare på väntade och oväntade händelser i turneringen hittills.

Varför är det viktigt med analys?

Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste händelserna inom turneringen av olika anledningar. Dels blir det roligare att följa EM när man är engagerad, dels för att skapa bättre förutsättningar för betting. För att kunna formulera korrekta odds och delta i betting på fotboll måste man kunna förutse både väntade och oväntade händelser som kan tänkas uppkomma under turneringens gång. Det kan man göra genom att se tillbaka historiskt på vilka länder och lag det har gått bäst för tidigare. 

Man kan även analysera matcher noggrant, ta del av nyheter och analyser, och titta på de senaste oddsen för betting på fotbolls-EM på bet365 för att nämna en av de mest populära plattformarna för betting på den svenska marknaden. Avslutningsvis kan man även diskutera med andra fotbollsfans på forum för att utbyta erfarenheter och prognoser och skapa ännu bättre underlag för sina beslut.

Kroatien åker ut

Det blev en rejäl skräll när det gäller oväntade händelser inom EM när Kroatiens lagkapten, 38-åringen Luka Modrić, gjorde historia som den äldsta målskytten i EM:s historia när han gjorde mål mot Italien under minut 55. Länge räknade fans och publik med att det skulle vara tillräckligt men allt kan hända inom fotboll som sagt, och så även i sista minuten. Precis i slutskedet av matchen, när klockan tickat upp till 98 minuter och med Kroatien på god väg att kvalificera sig till åttondelsfinal, gjorde Mattia Zaccagni mål för Italien. Målet säkrade Italiens plats som grupptvåa och innebar att Kroatiens EM-resa sannolikt är över. Modrić kommentar efter matchen speglade många av fansens känsla när han sa: “Ibland är fotbollen brutal”.

Tysklands bravader

Som värdnation som får förmånen att spela på hemmaplan till fansens jubel har Tyskland en rejäl konkurrensfördel jämfört med de andra EM-lagen. Landet har dessutom presterat rätt väl i turneringen hittills. Efter att fullständigt ha krossat Skottland i premiären med 5-1 och besegrat Ungern med 2-0 i en andra match var det många som pekade ut just Tyskland som laget att hålla ögonen på i EM. Lyckan såg dock ut att vända i matchen mot Schweiz där landet tog ledningen i 28:e minuten tack vare Dan Ndoye. Tyskland tog dock revansch mot slutet och när Niclas Füllkrug gjorde mål i 92:a minuten kunde de tyska fansen andas ut. Tyskland kan luta sig tillbaka på tidigare prestationer och har i skrivande stund vunnit gruppen.

ANNONS
Bet365

Georgien slår Portugal

Inom idrottsvärlden används ibland begreppet dark horse för att beskriva en tidigare doldis i form av en person eller lag som framträder i en tävlingssituation mot flera rivaler och som inte förväntas lyckas men som ändå har en chans i egenskap av en underdog. Inget begrepp har väl varit lämpligare för att beskriva Georgien som nyligen gick vidare till åttondelsfinal i sin EM-debut och som besegrade fotbollsnationen Portugal, med Ronaldo i spetsen, med 2-0. 

Tack vare Georgiens nya stora sportstjärna Khvicha Kvaratskhelia har landet nu för första gången en chans att skriva fotbollshistoria som en doldis som ingen riktigt räknat med. Portugal äntrade matchen som förhandstippad favorit men Georgiens skickliga spel räckte dock hela vägen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
News55 Partner
News55 Partner

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte News55 eller redaktionens åsikter.

News55 Partner
News55 Partner

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte News55 eller redaktionens åsikter.

ANNONS