A-
A+

Annons

Annons

News55Tegnell: Så blir smittan i höst

Vad vi kan förvänta oss av smittoläget under hösten har statsepidemiolog Anders Tegnell nu uttalat sig om, skriver Omni.

News55Vad kan du om TV4?

Solsidan, mästerkocken, lets dance, halv åtta hos mig. Alla har vi lite olika anledningar att titta på TV4. I veckas quiz undrar vi; “Vad kan du om TV4?”.

News55Här är Hollywoodstjärnan som inte får sålt sin lyxvilla

En av våra största filmstjärnor har förgäves försökt att sälja sitt gods med den facila prislappen 840 miljoner kronor. Det rapporterar New York Times.

News55Därför skrotas “Fångarna på Fortet”

Långköraren och tittarsuccén "Fångarna på Fortet" får ingen fortsättning, vilket programledaren Agneta Sjödin är bedrövad över. Det rapporterar Aftonbladet.

Annons

Här är tre nyckelfaktorer – så väljer du mobilabonnemang som är enkelt, tryggt och billigt

Att navigera bland mobiloperatörer kan vara en utmaning – inte minst för seniorer. Vad bör man tänka på när man ska välja abonnemang och vad är egentligen viktigast för dig? Här går vi igenom vad du bör tänka på och ger tips på tre nyckelfaktorer som hjälper dig med val av mobilabonnemang.

News55Detta bör du hålla koll på som husvagnsägare

Platschef på trafikskola pekar på risk för att husvagnssemestern kan vara hotad för flera husvagnsägare. Det rapporterar SVT.

News55Säljs trots förbud: Här är produkterna som kan ge skador och sjukdomar

Trots säljförbud går ändå går det att köpa produkter som kan ge inre skador och sjukdomar. Det larmar SVT som hittat produkterna till försäljning på flera ställen i Sverige.

Annons

Så väljer du rätt kosttillskott

Kroppen behöver få i sig rätt näringsämnen för att fungera optimalt. Ibland är det svårt att få i sig allt vi behöver, genom maten vi äter, för att täcka kroppens näringsbehov. Då kan kosttillskott vara en bra lösning. Här kommer några råd när du ska välja kosttillskott.

News55Larmet: Här är nytt skadedjur som kan tugga sönder din bil

Djurart som orsakar skador för miljarder på bilar runt om i Europa har hittat till Sverige, uppger Jägareförbundet för SVT.

News55Totte Wallin: Så gick det när jag wallraffade på Arbetsförmedlingen

Nu när arbetslösheten stiger och debatteras kanske det behövs en annan röst.

Annons

Så många Let’s dance-avsnitt och sommarprat räcker din mobilsurf till

I takt med att mobiltelefoni slagit igenom på bred front finns det också mycket att ta ställning till när man ska välja abonnemang. Men vad betyder egentligen en gigabyte? Och vad räcker det till? Vi reder ut alla frågor.

News55Expert: Här är övningarna du kan göra efter covid

Fysioterapeut tipsar om övningar som du kan göra hemma efter en covidinfektion.

News55Så hyllar Homeland-stjärnan sin döda fru

Damian Lewis, huvudpersonen i den kultförklarade Homeland-serien, som bland annat visats på SVT hyllar sin bortgångna fru Helen McCrory, publicerade i Sunday Times.

Annons

Så lyckades Jan, 70, med renoveringen

Jan Klingsell skulle renovera sitt hus på Ljusterö i Stockholms skärgård. Med speciallånet Hypotekspension fick han loss pengar ur huset och kunde samtidigt bo kvar.

News55Så har de äldsta drabbats dubbelt

Det våras, på alla fronter. Både vädermässigt och vad gäller pandemin anar vi nu bättre tider.

News55Skavlan: Därför slutar jag

Fredrik Skavlan har beslutat sig för att sätta punkt sin populära talk-show. Det framgår av ett utskick från SVT.

Annons

Hjärnfonden: Detta kan vara lösningen på Alzheimers

Livet förändras drastiskt när någon drabbas av Alzheimers sjukdom. Men det finns hopp om att finna lösningen på sjukdomen och Sverige är i framkant. Det behövs dock mer resurser till den viktiga forskningen.

News55Så rasar IVA-sköterskorna i vikt

IVA-sköterskor vittnar om att de tappar hår och går ner kraftigt i vikt under pandemin. Det rapporterar Expressen.

News55Här binds svårt coronasjuka fast

Bristen på läkemedel är så stor i ett land att svårt coronasjuka binds fast och intuberas utan lugnande läkemedel. Det rapporterar Sky News.

Annons

Är du över 60 och äger din bostad? Här är fem möjligheter du inte får missa!

Vad många inte tänker på är att det i ens bostad kan finnas stora ekonomiska värden. Värden som man kan utnyttja för att få mer pengar i plånboken varje månad. Här listar 60plusbanken fem olika möjligheter som du som bostadsägare inte får missa.

News55Här är politiker som har fått dubbla ersättningar

Minst 19 politiker har kunnat ta ut dubbla ersättningar. Det avslöjar GT/Expressen.

News55Detta måste vi hjälpas åt att försvara

Engelska språket tar sig allt mer in i svenskan. Både yngre och äldre säger allt oftare att de ”softar”, att tillvaron ”peakar” och att något är ”najs”. Tänk, hör jag ibland 20-åringar säga, tänk om vi alla bara pratade engelska. Så praktiskt!

Annons

Så kan du ta reda på om du riskerar att drabbas av ärftlig cancer

Om du haft en släkting som fått cancer kanske du själv oroar dig för att du också kommer få det. Med GeneMate® DNA-test får du veta om du har en ökad risk att drabbas av ärftliga cancerformer.

News55Därför läggs SVT-succé på is

Ett populärt tv-program på SVT kommer inte att få någon fortsättning. Det rapporterar Aftonbladet Nöje.

News55Polisen varnar: Nu är cykeltricket tillbaka

Våren är här och då kommer även tjuvarna fram igen.

Annons

Så förenklas vardagen med seniorrabatt för dig över 55 år

Det är viktigt att njuta av livet och känna att det finns tillräckligt med pengar i plånboken: – Vi hoppas att vår tjänst kan bidra till det genom att erbjuda de bästa seniorrabatterna, säger Jesper Flytström på Seniordeal.

News55Lööf: Här är risken för Sverige med att ge SD inflytande

Centerpartiets ledare Annie Lööf ser en särskild risk med att ge Sverigedemokraterna ett inflytande. Det säger hon i en intervju med Göteborgs-Posten.

News55Meteorolog: Här kan det bli 20 grader

För dig som längtar efter att hänga undan vinterkläderna kommer här glädjande besked. Efter en tids aprilväder väntar värme, främst i vissa delar av landet, hävdar SVT:s meteorolog.

Annons

Tävling: Vad kan du om 60plusbanken – var med och tävla om trisslotter!

I samarbete med 60plusbanken anordnar News55 en tävling. Svara på två korta frågor och presentera ditt bästa spartips så är du med och tävlar om fem trisslotter! Vinnarna utses av News55:s redaktion och tävlingen pågår fram till 9 april. Du hittar frågeformuläret, tävlingsvillkoren och tips som kan vara bra att hålla koll på nedan.

News55PRO: Var är regeringens satsningar på äldre?

De äldre har burit det tyngsta lasset under pandemin, menar PRO som är besvikna på att viktiga satsningar på seniorer lyser med sin frånvaro, i vårbudgeten. Det rapporterar Expressen i dagens tidning.

News55Här blev äldre “odugliga” i coronainformation

Svensk myndighet har i material kallat äldre för odugliga.

News55Vad vet du om Agnes Wold?

Agnes Wold är professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin och har blivit en av Sveriges viktigaste röster under pandemin. I veckans quiz undrar vi “Vad vet du om Agnes Wold?

News55Hög tid att lösa helgkorsordet

Hur står det till med korsordskunskaperna? Här kommer ett nytt kryss att sätta tänderna i.

News55Klarar du att lösa det nya sudokut?

För dig som gillar att hellre klura på siffror än ord; här kommer ett nytt sudoku. Klarar du att sätta ut alla siffror?

News55Larmet: Här ger IVA-personal upp

Svenskt Universitetssjukhus har drabbats av stora avhopp bland IVA-personalen under våren och fler uppsägningar kan vänta. Det rapporterar DN.

News55Grevinnan om Taubes fisksoppa: jag älskar dig!

Smakat Evert Taubes fiskoppa? Jag lagade den i kväll - exakt så som Evert sjungit fram receptet. Det mest poetiska man kan tänka sig. Här är det!

News55Forskare: Så överges de äldre

Det saknas ett samhällsansvar på ett område som innebär att de äldre överges. Det hävdar en forskare på Karolinska Institutet samt en lärare som SvD har pratat med - och då pratar de inte om corona.

ANNONS

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.