Svenskar kan drabbas hårt av moderna ficktjuvar

Kontaktlösa betalkort introducerades i Sverige redan år 2015 – och i dag är mer än 55 procent av alla betalkort i Sverige kontaktlösa. Den nya typen av betalkort öppnar tyvärr upp för moderna ficktjuvar.

News55

Annons

Annons

Antalet kontaktlösa betalkort fortsätter att öka i Sverige. Den nya tekniken där man bara behöver blippa sitt kort utan att slå in sin kod är för all del smidig och snabb, men tekniken innebär även en stor säkerhetsrisk för alla som har dem i plånboken.
Via den här länken kan du beställa skyddskortet från SkimSafe med gratis frakt.

Inbyggt chip

De nya kontaktlösa betalkorten har ett inbyggt chip som överför information trådlöst. Det är den här tekniken som har gjort betalmetoden möjlig, men även att stjäla kortuppgifterna helt trådlöst. Det är en utstuderad metod som går under namnet trådlös skimming.

I praktiken behöver tjuven bara stå bredvid dig i några sekunder för att skanna din plånbok med hjälp av en modern mobiltelefon eller en avläsare kopplad till en dator.

För endast 299 kronor kan du känna dig helt säker när du går på stan – klicka här för att läsa mer.

Detta kan ske när du till exempel går på stan, åker rulltrappa eller sitter på bussen. Det värsta av allt är att om dina kortuppgifter har blivit kopierade trådlöst, är det nästan omöjligt att upptäcka det innan det är försent och dina pengar är borta från kontot.

Annons

Annons

”Är högkvalificerade”

– I samband med att alla betalkort i Sverige blir kontaktlösa kan dessvärre många bli drabbade av tjuvens nya metod. Det är oerhört svårt att upptäcka om du blivit utsatt för trådlös skimming eftersom du inte vet om att uppgifterna blivit kopierade innan pengarna är borta. De som håller på med denna typ av skimming är högkvalificerade ficktjuvar och skickliga på det dem gör, säger SkimSafes säkerhetsexpert Björn Granberg.

SkimSafes skyddskort är det mest sålda skyddet mot trådlös skimming i Norden. Deras kort har en inbyggd störsändare som helt enkelt blockerar alla trådlösa skimming-försök. Det enda du behöver göra för att försäkra dig om att inte drabbas av bedragarnas nya skamlösa metod är att placera SkimSafe-kortet i din plånbok. SkimSafe-kortet placeras tillsammans med dina övriga kort och fungerar i hela världen. Genom att köpa det behöver du aldrig mer oroa dig för att drabbas av trådlös skimming.

Passa på: Här är superkortet som skyddar dig mot trådlös skimming. Nu endast 299 kr.

SkimSafe-kortet finns även att köpa hos Clas Ohlson, Elgiganten och MediaMarkt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons