A-
A+

Hela denna artikel är en annons

Hur hälsosamt äter du egentligen?

Livsmedelsverket har i en undersökning visat att de flesta svenskar inte följer rekommendationerna för grönsaker och fisk. Hur bra äter du?

News55

Vi bör äta fisk 2-3 gånger i veckan och 500 gram frukt och grönsaker varje dag. Det rekommenderar Livsmedelsverket som i en undersökning visat att det är något de flesta svenskar inte följer. För dessa kan kosttillskottet VitaePro vara ett komplement.

En sund utgångspunkt borde vara att en varierad kost räcker för att få i sig dagsbehovet av näringsämnen, men utifrån dessa siffror är frågan om vi äter tillräckligt hälsosamt.

Kompletterande kosttillskott

– För den som inte får i sig tillräckligt med fisk, grönsaker och omega 3 enligt Livsmedelsverkets rekommendationer kan det vara bra att komplettera med ett kosttillskott, säger Katja Svennevig, näringsfysiolog och Dr.Scient i biokemi.
Perfekta matvanor kan vara krävande att upprätthålla varje dag, året om. Därför kan många ha stor nytta av att få i sig extra tillskott. Kosttillskott ska inte ersätta mat, men kan fungera bra som ett komplement till daglig kost.

Vitamin D-tillskott till äldre

Livsmedelsverket rekommenderar vissa grupper att använda tillskott, exempelvis bör äldre som tillbringar lite tid utomhus komplettera sin kost med vitamin D-tillskott. Vitamin D bidrar till normalt utnyttjande av kalcium och att bibehålla en normal muskelfunktion och växtextraktet Boswellia serrata bidrar till att hålla lederna bekväma, något som är viktigt för att kunna hålla sig aktiv genom hela livet. Det finns flera tillskott på marknaden som innehåller vitamin D och Boswellia serrata, bland annat VitaePro .

Prova VitaePro till halva priset – endast 149 kr första 6 veckorna. 

Inga mirakelpiller

En del tillverkare får det att låta som om deras kosttillskott är något slags mirakelpiller som fungerar mot allt möjligt. Tyvärr är det inte riktigt så enkelt, även om vi som konsumenter gärna skulle vilja ta ett mirakelpiller som fixar det mesta. Däremot råder det en bred enighet i Sverige om att bland annat vitaminer och omega 3 är viktigt för oss..

– Dessa näringsämnen har genom en mängd studier visat sig ha positiv effekt på flera viktiga funktioner i kroppen, säger Katja Svennevig.
Bland annat bidrar omega 3-fettsyrorna DHA och EPA till hjärtats normala funktion (vid intag av 250 mg per dag), och vitamin C bidrar till att reducera trötthet och utmattning.

Kvalitet bör avgöra ditt val

Kosttillskott som innehåller dessa ämnen är därför ett bra komplement om ens kosthållning inte är tillräckligt näringsrik. Viktigt när man misstänker att man kan ha nytta av ett tillskott är att välja en produkt av hög kvalitet med grundligt undersökta ingredienser. Sedan är det bra att välja ett tillskott som innehåller de näringsämnen som vi vet är väldokumenterade, såsom omega 3, antioxidanter och vitaminer. VitaePro är just ett sådant kosttillskott och är idag Sveriges mest sålda kosttillskott och ett av de mest använda i Norden.

Kosttillskottet VitaePro innehåller trygga och rena ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen. VitaePro är framtaget av VitaeLab, vars produkter är föremål för stränga kvalitetskontroller och där produktionen sker enligt riktlinjer för GMP (Good Manufacturing Practice).

Prova VitaePro i dag – halva priset för de första 50 dagarna. Ingen bindningstid!

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.