A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så lever Jan Bergström ett aktivt liv

Träning och fysisk aktivitet har alltid varit viktigt för Jan Bergström och nu mer än någonsin när han pensionerat sig från yrket som brandman. Han kombinerar därför kosttillskott med långa skogspromenader och lättare träningsövningar i hemmet.

CAPE MEDIA

Jan Bergström lever numera livet som pensionär. Han går promenader i skogen, äter en rik och varierad kost och håller igång så gott han förmår. År 1977 började Jan arbeta som brandman, ett drömyrke där han fick ha en aktiv livsstil med många kollegor som delade hans träningsintresse.

– När jag började jobba som brand- och ambulansman fanns det många idrottsmän på min arbetsplats. Jag var handbollsspelare själv på elitnivå i Redbergslids IK och fem stycken i vårt lag jobbade alla som brandmän. Vi var som en familj och stöttade alltid varandra, berättar Jan.

Efter pensionen har det därför varit viktigare än någonsin för Jan att hålla igång och fortsätta med fysisk aktivitet.

“Bli lika vig som Stig”

På en pensionärsmässa för några år sedan kom Jan över ett paket VitaePro

– Jag fick skriva ett rim i en tävling och det löd så här: ”Jag vill bli go’ när jag äter VitaePro och bli lika vig som Stig”

Han berättar att han tänkte på Stig Strand som är ambassadör för VitaePro när han skrev ihop sitt rim. Jan vann tävlingen och fick därför ett paket VitaePro hemskickat med posten.

– Jag blev även inbjuden till Stigs hem och fick åka dit med helikopter. Bara en sådan sak, det var en fantastisk upplevelse! Om det är något som jag varmt kan rekommendera så är det att åka helikopter med honom. Han är mycket trevlig, väldigt enkel och fin. 

Aldrig haft bättre värden

Jan understryker att regelbunden träning är viktigt för människor i alla åldrar och att man blir bättre rustad mentalt när man håller kroppen i trim. Enligt honom går det alltid att finna vägar till en aktiv livsstil och Jan har hittat sitt sätt att hålla igång.

– Vi har en hund och går ut åtminstone två gånger varje dag, en promenad på morgonen och en på kvällen. När min fru går ut med hunden på morgonen så gör jag lite armhävningar och situps, men springer gör jag inte längre, jag har sprungit tillräckligt, säger Jan lite skämtsamt.

När han senast kollade upp sin hälsa på vårdcentralen gick han därifrån med lätta steg. 

– På vårdcentralen konstaterar man nu att jag aldrig haft bättre värden. Just kombinationen bra mat, kosttillskott och promenader gör att jag mår bra och kan hålla igång varenda dag.

Jan Bergström. Foto: VitaeLab
CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.