A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Vet du vilket Sveriges mest sålda kosttillskott är?

Varför borde du välja Sveriges mest sålda kosttillskott och hur ska man tänka när man gör sitt val?

News55

När det kommer till att välja kosttillskott så ställs du inför en snårig djungel. Vilken typ av kosttillskott bör du använda, vilken leverantör ska du välja – och är det säkert över huvud taget att använda kosttillskott?

När man ska välja ett kosttillskott för första gången, så kan det vara vårt att hitta rätt. Därför kan det vara bra att ha med sig några tankar för att kunna välja rätt kosttillskott, för just dig.

1. Hitta ett kosttillskott som passar just dig och din livsstil

Varför vill jag prova tillskottet? Är det för att jag inte får i mig tillräckligt med hälsosam mat, ska jag äta det i förebyggande syfte, eller på grund av att jag redan har begynnande problem med kroppen. Om det handlar om att du misstänker att du får i dig för lite av exempelvis fet fisk, frukt eller grönsaker så ska du tänka på att ett kosttillskott aldrig ska ersätta hälsosam mat, det ska endast vara ett komplement. Äter du för lite fisk så bör du leta efter ett tillskott med omega 3. Vet du om att du äter för lite frukt och grönsaker så bör du hitta ett tillskott med vitaminer. Det finns även många tillskott som innehåller näringsämnen som är bra för flera funktioner i kroppen – i en enda tablett, så slipper du att äta flera olika varianter varje dag. Det är ju enklare att komma ihåg att ta en tablett än flera!

2. Tänk på kvalitet

Det är en djungel där ute och det finns otroligt många kosttillskott på marknaden idag, till väldigt olika priser. Den ena utlovar sig att vara bättre än den andra, men var noga när du väljer. Välj en produkt som har hög kvalitet med ingredienser vars effekter är baserade på vetenskaplig dokumentation. Varifrån ingredienserna kommer ifrån kan också vara värt att tänka på. Hur är de framställda och är de bärkraftiga? Kosttillskottet du väljer bör vara sammansatt av grundligt undersökta och väldokumenterade ingredienser. Tänk även på att det inte nödvändigtvis är bättre med högre doser – en bra balans av näringsämnen är viktigt!

3. Välj välkända varumärken

Som i alla branscher finns det både seriösa och mindre seriösa tillverkare och återförsäljare och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Ett tips är därför att välja välkända varumärken. Det är dessa som oftast blir granskade och har högst krav på sig, vilket är till din fördel. Leverantören du köper ifrån kan med fördel vara medlem av Svensk Egenvård, som är en branschorganisation som organiserar 75 procent av leverantörerna av växtbaserade läkemedel, naturläkemedel, kosttillskott och naturliga hudvårdsprodukter på den svenska marknaden. Detta innebär en extra trygghet och kvalitetsstämpel.

VitaePro är ett bra och genomtänkt val

VitaePro blev under 2019 Sveriges mest sålda kosttillskott enligt en undersökning utförd av EuroMonitor International och branschorganisationen Svensk Egenvård – för sjunde året i rad! Varumärket är ett av de mest välkända inom kosttillskottsbranschen och VitaePro rekommenderas av hela 9 av 10 kunder*. Kundnöjdhet är ofta en bra måttstock och här talar talen ganska mycket för sig själva.

Kosttillskottet VitaePro innehåller trygga och rena ingredienser, som har EU-godkända hälsopåståenden och som är bra för flera funktioner i kroppen. VitaePro är framtaget av VitaeLab, vars produkter är föremål för stränga kvalitetskontroller och där produktionen sker enligt riktlinjer för GMP (Good Manufacturing Practice). VitaePro är idag Sveriges mest sålda kosttillskott och ett av de mest använda i hela Norden. Läs mer här om VitaeLabs arbete med kvalitet och trygghet för dig som konsument.

Till syvende och sist är det ändå du själv som väljer vad som fungerar för dig. Men det är värt att vara noggrann i sitt val av kosttillskott och säkerställa att både produkten och leverantören håller hög kvalitet.

* Kundundersökning genomförd 2017. Kunder som varit aktiva minst 6 månader. N=1141.

Vill du också testa NYA VitaePro? Alla nya kunder får prova för halva priset – 149 kr för 6 veckor

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.