News55

Elisabet Höglund: "Känns som att dö en smula"

Elisabet Höglund
STOCKHOLM 20130919 Jesper Rönndahl och Elisabet Höglund i samband med att deltagarna i kommande säsong för SVT:s På Spåret presenterades på torsdagen i Stockholm. (Foto: Vilhelm Stokstad / SCANPIX / TT)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 20 juli 2024Publicerad: 19 juli 2024

Efter år av tvekan har TV-ikonen Elisabet Höglund, 79, fattat det känslosamma beslutet att lämna sitt älskade hem i Tungelsta söder om Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den charmiga rödmålade timmerstugan från 1800-talet är nu till salu och hon och maken Bosse Karlsson, 76, förbereder sig nu för ett nytt kapitel i livet.

“Att låsa ytterdörren till vårt älskade hem känns som att ett stort stycke av mig kommer att försvinna”, skriver Elisabet Höglund i sin blogg, rapporterar Hänt.

Kostnaderna avgjorde

Höga elpriser och behovet att göra ett val mellan deras två hem ledde fram till beslutet att sälja huset i Tungelsta. Försäljningspriset är ännu inte fastställt eftersom mäklaren ville undersöka marknaden först.

“Vi har inte råd med två hus och måste därför välja”, förklarar Elisabet Höglund.

Det andra huset i Älvhyttan, Bergslagen, kommer att bli deras nya hem. Med vackra cykelvägar, skidspår på vintern, badsjö och relativt nära till Örebro kan ju livet bli ganska bra i alla fall.

Ett känslosamt avsked

Elisabet och Bosse har trivts på bra båda platserna, vilket gör beslutet både lätt och svårt.

ANNONS

“Att skiljas från något man älskar känns verkligen som att dö en smula. När jag låser ytterdörren för sista gången känns det som att en del av mig försvinner. Jag hoppas dock att vi hittar något lika fint och trivsamt i Älvhyttan.

De har varit ett par i 30 år sedan de först möttes under en radiosändning 1995 och fortsätter sin gemensamma kurs mot Bergslagen som förhoppningsvis bjuder på nya, spännande erfarenheter.

Läs även: Svennis: “Jag tycker inte om att vara ensam” News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS