News55

Axfood vinnare på sur Stockholmsbörs

Artikelbild
Börsen ser ut att öppna svagt uppåt enligt terminshandeln på IG Markets. Arkivbild (Foto: Tim Aro/SvD/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 11 juni 2024Publicerad: 11 juni 2024

Stockholmsbörsen föll under tisdagen. Breda OMXS-index backade 0,3 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För livsmedelskoncernen Axfood blev det en roligare börsdag efter köpet av City Gross – aktien steg 2,1 procent.

Majoriteten av de mest omsatta aktierna i OMXS30-index backade. I botten märktes fastighetsbolaget SBB, bilsäkerhetsföretaget Autoliv och Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik, som alla föll 4,4–4,2 procent.

Axfoods aktie gick mot strömmen och lyfte 2,1 procent efter beskedet om att livsmedelskoncernen köper resten av butikskedjan City Gross för två miljarder. Axfood har sedan tidigare haft en ägarandel på 10 procent i City Gross.

Skanska har fått en order värd cirka 530 miljoner kronor för att röja upp efter kollapsen för Francis Scott Key-bron i Baltimore USA. Skanska uppger även att man sålt en kontorsbyggnad i Poznan, Polen, för 920 miljoner kronor. Byggkoncernens aktie steg 1,9 procent.

Konkurrenten Peab tar en order om utbyggnad av E20 vid Mariestad värd 848 miljoner kronor. Peab-aktien avancerade 3,1 procent.

Utvecklingen i Stockholm låg i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser. De fortsatte nedåt efter måndagens kursfall, i kölvattnet av att Frankrikes president Emmanuel Macron utlyst nyval efter bakslaget i EU-valet.

Stockholmsbörsen sjönk 0,7 procent i måndags. Hittills i år ligger börsen på plus 8,9 procent.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS