News55

Efterfrågan på jobbonärer ökar

En äldre man jobbar. Efterfrågan på jobbonärer ökar, enligt Veteranpoolen
Efterfrågan på jobbonärer ökar, enligt Veteranpoolen. (Foto: TT/Claudio Bresciani/Scanpix)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 10 sep. 2024Publicerad: 10 sep. 2024

Enligt Veteranpoolen, som bara anställer ålders- och avtalspensionärer, ökar efterfrågan på jobbonärer, pensionärer som jobbar.

ANNONS
ANNONS

Veteranpoolen Norrbotten har i dag 450 anställda pensionärer, men i höst vill de rekrytera 70 till, framförallt en kategori är extra efterfrågad, det rapportar Sveriges Radio.

“just nu skulle jag säga att hemstäd är väldigt efterfrågat, fördelarna med att välja nån från oss är ju att man oftast får samma person hela tiden”, säger Mats Eriksson till Sveriges Radio.

Han är områdeschef på Veteranpoolen Norrbotten.

“Efterfrågan har ökat på nästan alla områden och vi är nu också ganska mycket inne på företag där man ser att veteranernas erfarenhet är jättevärdefull”, fortsätter han till Sveriges Radio.

Pensionär som jobbar

Lars Ejnestrand är en av Veteranpoolen Norrbottens många jobbonärer, fyra månader efter sin pension började han jobba igen. Han berättar att han väl är en rastlös person som alltid har varit i farten.

“Så jag tänkte att det här kommer ju passa mig utmärkt, att få välja sin egen tid, när man vill jobba”, säger han till Sveriges Radio.

Han tillägger att det framförallt blev tomt i livet när han gick i pension så han ville komma ut lite grann och att det här passar honom bra.

ANNONS

Veteranpoolen erbjuder privatkunder hjälp med hushållsnära tjänster, trädgårdsarbete och hantverk samt bemannar företag inom de flesta branscher.

Tjäna en halv miljon som jobbonär

Det är 261 000 svenskar som fortsätter jobba efter att de blivit pensionärer och det är inte bara mer pengar i plånboken som lockar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS