News55
Detta är en sponsrad artikel

Alldeles nystekta ägg - så exklusivt!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 31 mars 2018Publicerad: 31 mars 2018

Svenskarna äter 70 miljoner ägg i påsk. Och jag hjälper till av hjärtans lust för att bli en betydande del i den statistiken. Blir också lycklig över att se en livs levande äggkock. Finns det någon enda sån kvar på svenska hotell?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den begåvade läsaren har redan räknat ut att bloggen firar utländsk påsk i år. Spansk. Eller snarare kanarisk.

De flesta större hotellen här har en eller flera personer som står och steker frukostäggen à la minute. Den entusiastiska kvinnan på bilden langar säkert upp långt över tusen ägg på gästernas tallrikar under helgen. Med samma glada ägguleleende varje gång. Älskar henne, och hennes ägg!

Finns det något svenskt hotell som numera anser sig ha råd med exklusivt äggstekande arbetskraft?

Tycker mest att äggutbudet består av mer eller mindre tvivelaktig äggröra, gjord av färdig industritillverkad smet, eller ägg som kokats på morgonen och efter ett par timmar börjat likna golfbollar i konsistensen. Undantag finns säkert, tack för tips i så fall.

Vårt hotell här i Meloneras på södra Gran Canaria heter H10, serverar alldeles utmärkt mat och håller sig förutom tjejen på bilden med flera stycken stekare (haha, visst kan man väl säga så, även om folk som inte är från Östermalm?).

Ägg är underbart och särklassigt bäst nylagade. Glad påsk!

ANNONS

 

ANNONS