News55
Detta är en sponsrad artikel

Efter 50 år: äntligen sjömansbiff!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 16 mars 2017Publicerad: 16 mars 2017

Skäms nästan att säga det, men det tog över 50 år i köket innan jag nu - äntligen - lagat två klassiker, såna som våra mammor gjorde en gång i veckan: kåldolmar, och sjömansbiff. Dolmarna hade hamnat på sista plats i en skönhetstävling. Kräver mer träning! Återkommer efter nästa försök. Men sjömansbiffen - wow! Prova själv, om du inte har gjort det!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hemköp hade bra pris på finfin svensk lövfbiff den här veckan, 169 kronor.  Jag köpte, delade i mindre skivor, bankade dem tunna, mjölade lätt, kryddade och stekte snabbt i smör till vacker färg. Stekte sen mycket, skivad gul lök på rätt hög värme. Varvade köttbitar och lök med centimetertjocka skivor av fast potatis i en kastrull och kokade i lika delar vatten och kraftigt öl, spetsat med oxbuljong, lite kalvfond, salt och peppar och ett par lagerblad. Klart efter en timme att servera med den goda buljongen och klippt persilja i djup tallrik.

Och herrejösses, varför har man inte lagat detta förut? SÅ gott, så enkelt, relativt billigt – och magert. Det gick ju alldeles utmärkt att avstå från en massa smör och grädde, hehe. Det hade jag ingen aaaning om… 😉

ANNONS