News55
Detta är en sponsrad artikel

Grillpremiär! Kolla så goda tillbehör

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 14 maj 2017Publicerad: 14 maj 2017

Grillpremiär i kväll!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Med toppentillbehör som bakad jordärtskocka, hemgjord tzatsiki och ugnsrostad grönkål. Och eftersom jag är en knappt medioker grillare, känns det nästan euforiskt: allt var jättegott!

Inget märkvärdigt, alltså. ICA:s fläskkarré marinerad i Caj P:s grillolja och Kronfågels frysta kycklinglår (15 spänn kilot i dag, vill helst inte tänka på hur kul de kycklingarna har haft det…- men saftiga och fina var de) och så lite grejer i ugnen. Jordärtskockorna borstas noga under rinnande vatten och bakas 45 minuter i ugnen i drygt 200 grader. Det fina är att allt det andra kan läggas i samma fat: några halverade potatisar, ett par färsklökar och några tomater. Grönkålen kör man för sig, efter att ha vänt runt den i lte olivolja och spridit ut den ordentligt, så att alla delar av den blir frasiga, nästan som friterade.  Flingsalt över rubbet! Och tzatsikin är förstås bäst hemlagad, utan alla tillsatser: riven gurka saltas och får rinna av en stund, blandas sen med turkisk yoghurt, pressad vitlök, en tesked honung, peppar, några klyftor pressad vitlök och saften av en citronklyfta.

Inget kryddsmör eller annat fett i dag; jag känner mig SÅ stolt…

Och doften av kolgrillat ligger fortfarande kvar över nejden. Underbart!

ANNONS