Snälla, kan du ge tips på något gott att laga för alla som sitter i karantän? Bad jag kompisen och mästerkocken Stefan Bjur. In strömmade en rad härliga recept Här är det första!
Här är mattips för dig i karantän!


Mest läst i kategorin
Stefan är en suverän kock, med speciell förkärlek för klassisk svensk husmanskost. Senast drev han Kungliga Drottningholms golfrestaurang – med stor framgång.
Här ska han under några dagar hjälpa till med tips för dem som sitter hemma och vill pigga upp sig med lite god men lättlagad mat. I dag serverar han en ljuvlig strömmingsmacka:
För den som inte går och handlar själv: Försök få hem färska strömmingsfiléer. Annars kan man nog använda färdiglagade, som också finns att köpa på många håll (jag ska fråga Stefan om han godkänner det…)
Stekt inlagd strömming på knäckebröd med potatisskivor och kaviar-crème fraiche
1 rejäl bit knäckebröd
2 msk kaviar crème fraiche
1 msk finskuren gräslök
1 tsk finhackad rödlök
2 stekta inlagda strömmingsflundror
Kokt skivad färskpotatis eller delikatesspotatis med skal
Kaviar-crème fraiche
2 msk crème fraiche
1 msk kaviar mildrökt
1 tsk finskuren dill
Stryk på crème fraichen på knäckebrödet därefter skivad potatis sedan strömmingen. Garnera med rödlök och gräslök.
Enkelt, eller hur? Snart återkommer Stefan med mer!