A-
A+

Högrevstoast för några tior - på tio minuter

Vi äter nånting med köttfärs i kväll! Säger jag och möts nästan alltid av jubel. Och kvällens högrevstoast var klar på 10 minuter.

Ulf Elfving

Annons

Annons

Annons

Annons

Har blivit mer och mer förtjust i högrevsfärs. Till grytor, såser, pannbiffar osv. Det är lätt att forma lagom stora burgare, krydda och steka. I dag var det en lättjans dag, så det blev ICAs färdigformade, råa högrevsburgare, en bra produkt till vettigt pris. En förpackning om två innehåller 300 gram rent kött, malet och kryddat, och går lös på cirka 24 kronor.

10 minuter tar det sen grejerna plockats fram och stekpannan satts på. Häng med här nu:

Rosta en stor skiva vitt bröd till varje person. Bre smör på, Strö över riktligt med skuren grönsallad. Lägg också på en liten näve rå lök, gärna den där vita färsklöken som säljs i knippen om tre eller fyra. Fortsätt med tomater och gärna bitar av avokado och kanske några strimlor god ost. Ringla över lite hamburgerderssing.

Stek färsbiffarna i tre-fyra minuter per sida, peppra gärna lite extra. Toppa tallriken med biffen, ketchup och lite svensk senap och ett stekt ägg. Blir det lite steksky över, så häll det över anrättningen.

Det här gillar små och stora, och man blir faktiskt väldigt mätt – för några tior!

Annons

Annons

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?