News55
Detta är en sponsrad artikel

Högrevstoast för några tior - på tio minuter

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 18 aug. 2020Publicerad: 18 aug. 2020

Vi äter nånting med köttfärs i kväll! Säger jag och möts nästan alltid av jubel. Och kvällens högrevstoast var klar på 10 minuter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Har blivit mer och mer förtjust i högrevsfärs. Till grytor, såser, pannbiffar osv. Det är lätt att forma lagom stora burgare, krydda och steka. I dag var det en lättjans dag, så det blev ICAs färdigformade, råa högrevsburgare, en bra produkt till vettigt pris. En förpackning om två innehåller 300 gram rent kött, malet och kryddat, och går lös på cirka 24 kronor.

10 minuter tar det sen grejerna plockats fram och stekpannan satts på. Häng med här nu:

Rosta en stor skiva vitt bröd till varje person. Bre smör på, Strö över riktligt med skuren grönsallad. Lägg också på en liten näve rå lök, gärna den där vita färsklöken som säljs i knippen om tre eller fyra. Fortsätt med tomater och gärna bitar av avokado och kanske några strimlor god ost. Ringla över lite hamburgerderssing.

Stek färsbiffarna i tre-fyra minuter per sida, peppra gärna lite extra. Toppa tallriken med biffen, ketchup och lite svensk senap och ett stekt ägg. Blir det lite steksky över, så häll det över anrättningen.

Det här gillar små och stora, och man blir faktiskt väldigt mätt – för några tior!

ANNONS