Hovmästare - Reinfeldts nya jobb?

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt har börjat jobba på krogen. I Spanien. Han ler emot oss i frukostmatsalen på vårt hotell varje morron. Eller har han en dubbelgångare?

Ulf Elfving

Annons

Annons

Det blev en liten extravecka på Gran Canaria mitt i februarislasket. Slösande sol i stället för smältande snö.

Och storslagna frukostar, övervakade av en kille som är ohyggligt lik Fredrik Reinfeldt. Han tar emot oss i frukostmatsalen på morgnarna.

-Jag vet, säger han, alla svenskar säger att jag är en kopia av er gamle statsminister.

Han har ett tacksamt jobb här på hotell H10 i Meloneras, Fredrik. Eller vad han nu heter. Frukosten är magnifik, vilket är en trevlig början på en semesterdag. Bubblande cava för den som vill rivstarta dagen med ett glas alkohol (lite tidigt, tycker vi), alla tänkbara pålägg, exotiska frukter, 15 sorters bröd från eget bageri, ostar, varmrätter och bl.a. också något så lyxigt som kockar som står och steker eller pocherar ägg à la minute och lagar omeletter efter gästernas varierande önskemål. Finns det sånt nånstans i Sverige (annat än möjligen på något lyxhotell i Stockholm)?

Och det mest sympatiska: frukosten är öppen med full service ända till klockan 11 på förmiddagen. Ljuvligt för semestrande sjusovare att inte behöva jaga upp i ottan!

Och när man ser ”Reinfeldt” vandra omkring i matsalen påminns man också om hur avkopplande det är att, åtminstone för en vecka,  befinna sig ganska långt från den svenska politiken…

 

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons