Kanske den konstigaste krog jag sett!

Märkligare restaurang än Samsara är nog svårt att hitta. Det är som att kliva in i Tusen och en natt. Det glittrar av guld och olika färger på tusentals figurer, tavlor och föremål. Även maten är märklig - samt god och inte dyr.  Vad kan man mer begära?

Ulf Elfving

Annons

Annons

Ryktet om den unika krogupplevelsen har spridit sig, så det är svårt att komma in på Samsara i Maspalomas på södra Gran Canaria. Vi var ute fyra veckor i förväg och hade tur att få ett bord.

Miljön är svår att beskriva i ord, ja t.o.m. i bilder – men kolla här. Bamsiga buddastatyer, guldglänsande gudinnor, vackra vaser, glittrande glaskonst, elefanter, flaskor, mattor, tavlor, lyktor, växter; trolsk stämning i varje rum:

Matsedeln innehåller mycket asiatiskt men också internationellt. Portionerna är enorma så man uppmanas  vänligt att inte beställa för mycket (!) utan hellre dela. Vi gjorde så men lyckades ändå knappt äta upp allt.

Förrätterna var bl.a halstrad anklever som simmade i ett hav av portvinssås. Vi – fyra personer – beställde två fat som fick flankera en god, varm getost.

Till varmrätt provade sällskapet en mandelbakad torsk och en mustig lammgryta.

Desserterna på Samsara kan man gärna strunta i, enligt samstämmiga vittnesmål, så det gjorde vi. Vi hade ändå inte orkat några.

Samsara (som betyder kretslopp, ungefär) måste upplevas, och man behöver inte bli skrämd av notan: all mat inklusive drinkar och vin går bara på några hundringar per person.

Den i ordets rätta bemärkelse sagolika miljön får man på köpet!

(Juan är en av två ägare till Samsara. Han vill att detta ska vara världens bästa restaurang, säger han. Men han vägrar stenhårt att låta sig fotograferas ensam – så han tvingade upp den likaledes fotomotvilliga Karin till posering. Och haha, det gick ju riktigt bra!)

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons