Söndagsmiddagen blev vansinnigt god. Allra mest tack vare smöret. En riktigt mör köttbit med råstekt potatis och ramslökssmör, spetsat med honung och lite citron. Häng med här!
Kanske det godaste smör du ätit...


Mest läst i kategorin
Vår kompis Irma har ett hemligt ramslöksställe. Mitt i skogen: stora gläntor med en matta av grön ramslök. Så vackert att man blir bedövad. Och vilken smak!
Om du får tag i ramslök – den finns nu och två månader framåt – så missa inte Irmas raffinerade recept på ramslökssmör:
Lägg en näve ramslöksblad i en mixer, tillsätt en matsked honung, en liten, krossad vitlöksklyfta och ½ dl rapsolja. Kör alltihop till en grön smet. Vispa röran med rumsvarmt smör och lite peppar. Jag tillsatte också lite citron, vilket var väldigt gott. Låt det stå och dra kallt i minst en halvtimme och klicka sen det vackert vårgröna smöret över stekt kött eller fisk eller pasta. Njut!
Ramslök som säljs i affärerna är inte billig, så hittar du den i naturen kan du vara glad. Den är spännande.
Och att den dessutom lär vara bra mot förkylning och förebygga såväl åderförkalkning som gaser i magen och blodproppar gör ju inte saken sämre…